Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ședință de Consiliu Local la Alba Iulia. Zece consilieri au depus un proiect de hotărâre pentru reducerea taxelor și impozitelor

Publicat

Consilierii locali USL sunt hotărâți să obțină reducerea taxelor și impozitelor locale la nivelul valorilor din 2012, iar în acest sens au convocat o ședință extraordinară de CL în 14 ianuarie. Proiectul de hotărâre, întocmit de liberali, conține trei articole și a fost depus joi la sediul Primăriei Alba Iulia.

Consilierul PNL Alba Simone Albani ne-a declarat că proiectul de hotărâre este inițiat de grupul de consilieri USL și cu semnătura consilierului PP-DD Dorin Pocol, care intenționează să obțină revocarea hotărârii de CL prin care s-a decis majorarea acestor taxe cu 16,05%. Potrivit lui Albani, după depunerea cererii de convocare a ședinței extraordinare, primarul Mircea Hava l-ar fi sunat pe secretarul Marcel Jeler și i-ar fi interzis să se ocupe de redactarea proiectului de hotărâre, pe motiv că aceasta este strict responsabilitatea consilierilor care îl inițiază.

Prin urmare, consilierii liberali au fost cei care au trebuit să se ocupe personal de redactarea proiectului ce este structurat pe trei articole: revocarea hotărârii de CL din 2013 prin care s-a decis majorarea taxelor, menținerea valorilor impozabile la nivelul celor din 2012 și restituirea sau compensarea cu taxele care urmează să fie plătite a sumelor de bani achitate peste nivelul impozabil aprobat prin ultima hotărâre de CL, la cererea cetățenilor.

Documentele au fost depuse  joi la Primăria Alba Iulia, iar o decizie privind solicitarea consilierilor USL Alba va fi luată în ședința extraordinară de CL din 14 ianuarie, convocată de la ora 11.00. Dintre cei zece consilieri locali care au semnat cererea de convocare a ședinței cinci sunt de la PNL, patru de la PSD și unul de la PP-DD.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că acele Primăriile care nu măresc taxele cu 16% nu vor mai primi bani de la guvern pe tot parcursul anului 2013. ”În acelaşi timp, îmi fac datoria să spun că cei 16%, pe care unii primari vor să-i încaseze, merg în bugetul primăriei. Dacă nu se măresc taxele, nici nu vin bani de la bugetul de stat. Nu pentru domnul Boc, pentru că e în opoziţie, nici pentru primarii noştri. Nu mai vin cei 16% de la bugetul de stat, că de la bugetul de stat trebuie să plătim salarii, pensii, să facem investiţii publice, să plătim la sănătate ce avem de plătit, la educaţie.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Marcel

    joi, 10.01.2013 at 15:56

    Cine la votat pe Mircea Hava ,SA PLATEASCA IMPOZIT CU 16% MARIT.

  2. bbc

    duminică, 13.01.2013 at 17:34

    cine nu, sa stea si sa nu plateasca, si nici nu vede bani de la „prietenasul Ponta. culmea sa fiti in acelasi partid, sa dati legi contrare,,,natie de oameni.>>>

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax