Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pentru SĂRĂCIE nu este AMNISTIE: PENSII de 350 lei pentru aproape zece la sută din numărul bătrânilor din județul Alba

Publicat

Trăiesc de pe o zi pe alta din pensii care abia depăşesc jumătate din salariul minim pe economie. Cu greu le ajung banii pentru medicamente, fac economie la mâncare şi își cumpără haine și încălțăminte de la magazinele de vechituri. Aşa trăiesc mii de pensionari din Alba, la limita sărăciei. Lor nu li se majorează pensiile și nici nu sunt amnistiați de sărăcie.

Cea mai mică pensie din judeţul Alba este de 350 de lei. De fapt această sumă o primesc lunar un număr de  7.790 de bătrâni. Numărul acestora reprezintă 8% din cei 90.101 de pensionari existenţi pe raza întregului judeţ.

În evidenţele Casei Judeţene de Pensii Alba figurează în prezent 90.101 de pensionari. Dintre aceştia, 59.048 sunt pensionari pentru limită de vârstă, 11.444 sunt pensionari de invaliditate, iar 19 beneficiază de ajutor social tip pensie.

Numărul mediu al pensionarilor din judeţul Alba a scăzut în prima jumătate al acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Dacă în prima jumătate a anului 2013, în evidenţa CJP se aflau un număr de 101.205 de pensionari, în prezent mai figurează 90.101 de beneficiari ai pensilor de stat.

Potrivit Casei Judeţene de Pensii, în prezent, 59.048 sunt pensionari pentru limită de vârstă, 11.444 sunt pensionari de invaliditate, 2.625 sunt beneficiari de pensii anticipate şi anticipate parţiale, 11.086 primesc pensii de urmaşi, 5.800 beneficiază de pensii de agricultor, iar 19 sunt beneficiari de ajutor social de tip pensie.

Cea mai mică pensie din judeţul Alba este de 350 de lei. De această sumă beneficiază 7790 de pensionari. Numărul acestora reprezintă 8% din cei 90.101 de pensionari existenţi pe raza întregului judeţ.

În urma adoptării în Senat a legii privind amnistierea fiscală a pensionarilor cu venituri calculate greşit, aproximativ la 380 – 400 de pensionari din Alba li se vor restitui sumele dobândite din debite.

Proiectul de lege privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii a fost adoptat de Guvern în data de 19 august, şi a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, întrunind 111 voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” şi două abţineri.

Restituirea acestor sume se va face pe baza cererilor făcute de pensionari la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

Ioana MIHU

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. AOTEAROA

    duminică, 07.09.2014 at 12:05

    TOT CE SCRIEM E FARA VALOARE DACA NU URMARIM[REVENIM] LA ACEST ARTICOL.Avem in judet un veteran de razboi ,ranit,fost prizonier in virsta de 103 aniin satul DRASOV,COM.SPRING,care din soldat a ajunsMAIOR,in rezerva ,dar se chinue cu o pensie de 350ron.In afara de primarul din Spring ing. D Rus,nimeni nu se intereseaza de el[cu exceptia zilelor de naster cind toti ies in fata cu promisiuni[dezamagiri]OMUL E CEIA CE FACE ,NU CEIA CE ZICE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax