Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pepenele românesc, la control pentru determinarea reziduurilor de pesticide. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii

Publicat

Pepenele românesc, la control pentru determinarea reziduurilor de pesticide. Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) va verifica pepenele românesc începând de luni, 8 iulie. Acţiunile de control vizează determinarea reziduurilor de pesticide la legumele şi fructele proaspete de sezon. Autoritățile vor să verifice dacă acestea corespund din punct de vedere al calității și conformității cu standardele de comercializare, a anunţat, duminică, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, până în 31 august, numărul de probe care vor fi verificate va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate.

„Ulterior acţiunii <Cireaşa şi Căpşuna> desfăşurată în perioada 30 mai – 5 iulie, ANF va demara o nouă operaţiune de control tematic numită <Pepenele românesc>, care se va derula în perioada 8 iulie – 31 august.

Numărul de probe prelevate prin Programul Naţional de Monitorizare (84 de probe) va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate, iar eşantioanele vor fi colectate atât din pieţele bucureştene, cât şi din fiecare reşedinţă de judeţ, în vederea analizării acestora”, a transmis MADR într-un comunicat.

Pepenele românesc, la control pentru determinarea reziduurilor de pesticide

De altfel, ANF, în cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din fructe şi legume pentru anul 2024, a suplimentat cu 42% probele de legume şi fructe din producţia autohtonă ce vor fi verificate în perioada 20 mai – 31 august, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023, scrie Agerpres.ro.

În plus, faţă de această suplimentare, ANF a planificat mai multe controale tematice la fructele de sezon care urmăresc respectarea legislaţiei în vigoare şi sancţionarea abaterilor.

MADR transmite că va lua toate măsurile necesare pentru aprovizionarea populaţiei cu o gamă largă de legume şi fructe de sezon, care să corespundă atât din punct de vedere al calităţii şi conformităţii cu standardele de comercializare, cât şi din punct de vedere al nivelurilor maxime admise de reziduuri de pesticide.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate