Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziție DIICOT Alba Iulia: Bărbat arestat pentru trafic de droguri. Cum a adus 800 de grame de canabis în țară

Publicat

Un bărbat de 38 de ani a fost arestat într-un caz de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Alba Iulia. Acesta ar fi procurat și trimis, din Spania, în România, un colet cu alimente în care erau ascunse circa 800 de grame de canabis. 

În acest caz, polițiștii BCCO și procurorii DIICOT au derulat o percheziție, în urma căruia au fost confiscate mai multe sume de bani.

Potrivit DIICOT, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, de 38 de ani.

Aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc.

Colet cu canabis ascuns în produse alimentare, din Spania

Procurorii precizează că, în intervalul 26 noiembrie – 6 decembrie 2023, persoana ar fi procurat și transportat din Spania în România, prin intermediul unei societăți de transport, un colet în care ar fi fost ascunse, printre diverse produse alimentare, două pachete vidate în care s-ar fi aflat aproximativ 800 de grame de canabis, destinate comercializării.

În urma percheziției din data de 10 octombrie 2024, au fost descoperiți și ridicați 8.120 de lei, 1.000 de dolari și 770 de euro.

La data de 10 octombrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea inculpatului.

La data de 11 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

”Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, subliniază DIICOT.

Potrivit unor surse, bărbatul este din Cluj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate