Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții ale polițiștilor din Alba Iulia într-un dosar de înșelăciune prin metoda „Accidentul”. Un bărbat din Bihor, REȚINUT

Publicat

La data de 28 mai, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat cinci percheziții, în scopul identificării unor persoane bănuite de săvârșirea unor fapte de înșelăciune prin metoda accidentul. 

Potrivit IPJ Alba, trei dintre percheziții au fost desfășurate într-un penitenciar, una la o locuință din Cisnădie, județul Sibiu și una la o locuință din Ștei, județul Bihor.

Din cercetări a rezultat că 3 bărbați, încarcerați în penitenciar, ar fi apelat persoane în vârstă, din municipiul Alba Iulia, atribuindu-și calitatea de personal medical și ar fi solicitate sume importante de bani necesare pentru tratamentul medical al unor rude ale apelaților, care ar fi fost victime ale unor accidente.

Prin intermediul unei persoane aflată în libertate, ar fi reușit, la data de 7 aprilie 2024, să obțină 20.000 de lei, 1.000 de euro și 30 de grame de aur, care ar fi fost ridicate de un complice care s-ar fi prezentat la ușa victimei.

Folosindu-se de același mod de operare, aceștia ar fi încercat, la data de 17 februarie 2024, să inducă în eroare o altă persoană în vârstă din Alba Iulia.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 13 telefoane mobile, o tabletă și mai multe cartele telefonice.

Față de un bărbat de 46 de ani, din Ștei, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de miercuri, 29 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliței județene Sibiu, Cluj și Bihor precum și polițiști ai Serviciilor de Investigații Criminale și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Aceasta a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările sunt continuate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax