Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții ale polițiștilor din Alba, la aproape 3 ani de la tăierea ilegală a unor copaci. Bărbat reținut într-un dosar extins

Publicat

Percheziții ale polițiștilor din Alba, la aproape 3 ani de la tăierea ilegală a unor copaci. Reprezentanții IPJ Alba au explicat că ancheta a fost extinsă în urma unui dosar care vizează fapte din 2021. Un bărbat a fost reținut, iar altul a fost plasat sub control judiciar. 

Polițiștii din Alba au derulat percheziții în legătură cu tăierea ilegală a 45 de copaci din fondul forestier național, zona Sebeș.

Acestea s-au desfășurat la Gura Râului, Sibiu. Au fost vizați doi bărbați: administratorul unei firme și angajatul acestuia. Angajatul a fost reținut, iar administratorul a fost plasat sub control judiciar.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Alba au efectuat două percheziții, în comuna Gura Râului, județul Sibiu.

Acțiunile au fost derulate în 17 aprilie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș.

Potrivit IPJ Alba, s-a documentat activitatea infracțională a doi bărbați, de 38 respectiv 48 de ani.

Aceștia sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieți sau lăstari, din fondul forestier național.

45 de copaci tăiați ilegal

Din cercetări a rezultat că, în luna iulie 2021, bărbatul de 38 de ani, la îndemnul celui de 48 de ani, care era administrator al societății comerciale pentru care lucra acesta, folosindu-se de un excavator, ar fi doborât, fără drept, 45 de arbori din fondul forestier național, aparținând municipiului Sebeș.

Din cercetări a rezultat că materialul lemnos astfel exploatat ar fi avut un volum de 96 de metri cubi, iar prejudiciul a fost evaluat la 55.060 lei.

La percheziții au fost ridicate documente contabile și medii informatice de stocare a datelor, în vederea continuării cercetărilor.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

Față de bărbatul de 38 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore. Va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Față de bărbatul de 48 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Perchezițiile vin la aproape 3 ani de la comiterea faptei. În acest sens, reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că este vorba despre un dosar mai amplu, început în 2021, care s-a extins și asupra celor doi.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 18.04.2024 at 13:56

    O tâmpenie mai mare nici că am auzit. Capul râutăţilor stâ acasă şi executantul la beci. Poliţie de cascadorii râsului, cu tot felul de sporuri, inclusiv de hrană. Din cauza lor nu au vreme să lucreze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax