Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIȚII ale polițiștilor din Alba la cinci bărbați suspecți de înșelaciune prin metoda Accidentul. Ce mod de operare aveau

m

Publicat

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au efectuat joi, 8 iulie, două percheziții domiciliare, pentru documentarea activității infracționale a 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 32 și 38 de ani, bănuiți de înșelăciune, prin metoda „Accidentul”, care, în prezent, sunt încarcerați într-un penitenciar din țară.

Din cercetări a reieșit că, în seara de 9 iunie a.c., ar fi apelat, din penitenciar, o femeie, de 72 de ani, din Alba Iulia, sub pretextul că ar fi reprezentanți ai unui spital, iar fiica acesteia ar fi fost victima unui accident rutier grav și i-ar fi solicitat 24.000 de euro, în vederea acoperirii unor costuri medicale.

Pentru a determina femeia să le ofere banii, unul dintre bărbați și-ar fi schimbat tonalitatea vocii și ar fi susținut este fiica victimei, confirmându-i cele prezentate, motiv pentru care aceasta a dat curs solicitării și a înmânat, unor persoane, care s-au prezentat la domiciliul ei, 25.246 de euro.

Pentru documentarea și probarea activității infracționale, ieri, 8 iulie, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziții domiciliare, în județele Constanța și Caraș-Severin, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diferite mijloace de comunicații.

Cel puțin 3 familii din oraș au fost puse pe jar, marți, după ce au fost apelate telefonic, pe fix, de persoane necunoscute.

Un preot cunoscut din Alba Iulia a fost sunat de către o persoană care se dădea drept fiica sa, Alexandra B. și care îl anunța că este în stare gravă la Spitalul Județean Alba.

Vocea de la celălalt capăt al firului părea să cunoască o serie de detalii legate de familie.

Chiar dacă preotului i s-a părut că ceva este în neregulă și că vocea nu este a fiicei sale, totuși s-a dus rapid la secția de Urgențe a spitalului.

Mai mult, a sunat-o și pe soție, căreia i-a spus de asemenea să vină acolo.

La fața locului a constatat că era al treilea caz similar produs într-o singură zi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate