Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PERCHEZIȚII BCCO Alba Iulia la o rețea de trafic de minore din Sibiu. Grupul obliga tinerele să practice prostituţia în cluburi de noapte din Germania şi Austria

Publicat

striptease Procurorii DIICOT Sibiu și polițiștii BCCO Alba Iulia au derulat luni cinci percheziții domiciliare și la un penitenciar, pentru a destructura un grup infracțional specializat în trafic de minori și proxenetism. Reţeaua a racolat 18 tinere pe care le obliga să practice prostituţia în cluburi de noapte din România, Austria şi Germania.

Potrivit IGPR, din anchetă au rezultat indicii că șase bărbați, din județele Sibiu și Mureș, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, ar fi constituit un grup infracţional organizat cu preocupări infracţionale în sfera proxenetismului, gruparea fiind sprijinită și de alte persoane.

În fapt, sub pretextul oferirii unor locuri de muncă, persoanele în cauză ar fi racolat tinere pe care le-ar fi transportat în Austria şi Germania, în zona localităţii Nürnberg.

Odată ajunse la destinație, tinerele ar fi fost obligate să practice prostituţia, fiind în permanenţă supravegheate de membrii grupării, banii obţinuți fiind însuşiți de membrii grupării.

Potrivit DIICOT, în perioada 2012-2013, pe raza oraşului Dumbrăveni din judeţul Sibiu, s-a constituit un grup infracţional organizat la care ulterior au aderat şi alte persoane având ca scop obţinerea de beneficii materiale ca urmare a săvârşirii de infracţiuni pe linia proxenetismului.

Membrii grupului au recrutat persoane de sex feminin vulnerabile, cu o situaţie materială precară, în special din localităţile rurale de pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, pe care le-au constrâns atât fizic cât şi psihic la practicarea prostituţiei în mai multe localităţi de pe teritoriul Germaniei, Austriei sau Elveţiei.

De asemenea, s-a reţinut că unul dintre suspecţi a racolat o minoră în vârstă de 14 ani pe care a transportat-o la domiciliul său în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Până în prezent au fost identificate un număr de 18 persoane vătămate care au fost racolate, transportate şi exploatate prin practicarea prostituţiei în cluburi de noapte de pe teritoriul Austriei şi Gemaniei cât şi în mai multe localităţi de pe teritoriul României.

Suma de bani obţinută de către suspecţi din activitatea infracţională este de peste 120.000 de euro.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse, în vederea audierii, un numar de 21 de persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul pentru Informații și Protecție Internă.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu și I.J.J. Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax