Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții domiciliare și la o firmă din Ocna Mureș: Acuzații grave de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani

Publicat

Arhivă foto

Polițiștii au efectuat luni, 2 octombrie, mai multe percheziții domiciliare și la o firmă în Ocna Mureș, într-un dosar de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Două persoane sunt bănuite că ar fi cumpărat mai multe mărfuri de la un furnizor, iar mai apoi marfa achiziționată ar fi fost vândută ilegal.

De asemenea, o persoană și-a însușit suma de peste 400.000 de lei din profitul obținut și ar fi reintrodus într-un circuit, aparent legal, suma de 378.523 lei.

Potrivit IPJ Alba, la data de 2 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat 7 percheziții, pe raza orașului Ocna Mureș, în vederea documentării activității infracționale a unor persoane care sunt bănuite de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

În cauză, există bănuiala rezonabilă că două persoane ar fi achiziționat, în nume propriu, diverse mărfuri, de la un furnizor angro, pe care ulterior le-ar fi comercializat prin intermediul punctelor de lucru al unei societăți comerciale administrată de cele două persoane, fără ca vânzările să fi fost înregistrate în evidența contabilă.

Concomitent, una dintre persoanele vizate și-ar fi însușit suma de 467.239 de lei, reprezentând profitul obținut din comercializarea mărfurilor și a fi reintrodus într-un circuit, aparent legal, suma de 378.523 lei, sub forma unor împrumuturi acordate societății pe care o administra.

În urma cercetărilor efectuate, până în prezent, a rezultat un prejudiciu de 581.328 lei.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate mijloace de probă utile anchetei.

Acestea au fost realizate cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate”, au  precizat reprezentanții IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax