Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziţii în 5 judeţe pentru identificarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări. Participă poliţişti BCCO din Alba

Publicat

Poliţişti şi procurori desfăşoară în judeţele Hunedoara, Suceava, Bihor, Arad şi Timiş, 54 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în contrabandă cu ţigarete din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

În această dimineaţă, poliţiştii B.C.C.O. Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Oradea, I.P.J. Hunedoara, S.P.I.R. din judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj şi Mureş efectuează descinderi la 54 de imobile de pe raza judeţelor Hunedoara (45), Timiş (2), Arad (2), Suceava (4) şi Bihor (1), cu suportul de specialitate al D.G.I.P.I., în cadrul unui dosar penal, care vizează o grupare specializată în contrabanda cu ţigări provenite, în cea mai mare parte, din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

La activităţi participă 140 de poliţişti şi 60 de luptători din trupele speciale de intervenţie rapidă ale poliţiei.

În cadrul activităţilor de investigare efectuate până acum în dosar, au fost realizate nouă capturi ale unor transporturi ilicite făcute de membri grupării, respective 150 de baxuri de tigarete (1.500.000 tigarete). De asemenea, au fost indisponibilizate un autotir, trei autoutilitare şi o remorcă auto folosite la transportul ţigărilor.

Membri grupării se ocupau cu introducerea în ţară în mod ilicit a unor importante cantităţi de ţigarete pe care le depozitau în spaţii ascunse. Ulterior, acestea erau transportate pe rutele Suceava-Cluj-Petroşani, Timişoara-Caransebeş-Haţeg Petroşani, Arad-Deva-Petroşani, Oradea-Deva-Petroşani şi distribuite în pieţe ori prin intermediul magazinelor deţinute în principalele localităţti din Valea Jiului (Petroşani, Lupeni, Vulcan, Uricani, Aninoasa şi Petrila).

Ca mod de operare, pentru transportul ţigărilor membri grupării foloseau autovehicule având elementele de caroserie şi şasiu modificate prin crearea unor compartimente secrete pentru ascunderea ţigaretelor. De asemenea, de cele mai multe ori, aceştia se deplasau ca antemergători în faţa autovehiculelor în care erau transportate ţigările de contrabandă.

Din anchetă a rezultat că, în perioada februarie-iulie 2012, gruparea a introdus în ţară şi comercializat ilicit aproximativ 550 de baxuri de ţigarete (5.500.000 tigarete), prejudiciul total fiind de aproximativ 2.500.000 de lei.

În cauză, a fost începută urmărirea penală faţă de 60 de persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu produse accizabile.

Potrivit DIICOT,  „Liderii grupării sunt membrii familiei PETRIŞOR, din zona Văii Jiului, care, utilizând  o societate comercială pe care o deţin în localitatea Vulcan, aprovizionează întreaga zonă cu importante cantităţi de ţigarete provenind din Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

Membrii grupării   utilizează autovehicule având elemente de caroserie şi şasiu modificate, prin confecţionarea unor compartimente secrete, pentru transport şi distribuie ţigaretele fie stradal, în zone aglomerate, în pieţe agroalimentare, fie prin intermediul unor societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de comerţ aparent legale.

La sediul D.I.I.C.O.T.  vor fi conduse 50 de  persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.”

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax