Connect with us
Publicitate

CUGIR

PERCHEZIȚII în 8 locații din Alba. Sute de kilograme de articole pirotehnice, confiscate. Un tânăr din Cugir a fost reținut

Publicat

Poliţiştii din Alba au efectuat 8 percheziții domiciliare, au indisponibilizat 293 de kilograme de articole pirotehnice și au constatat 12 infracțiuni. O persoană a fost reținută.

Măsurile au fost luate în cadrul acţiunii “Foc de Artificii”.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 23 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune cu efective suplimentare ce a vizat respectarea normelor legale privind deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice și au efectuat 8 percheziții domiciliare, toate în județul Alba, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Cu această ocazie, au fost constatate 12 infracțiuni și au fost găsite 8.811 de articole cu conţinut pirotehnic, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 32 de ani, din Cugir, care este bănuit de comiterea infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, lit. a, din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Acesta ar fi efectuat, în mod repetat, fără drept, operațiuni cu articole pirotehnice, iar, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința acestuia, polițiștii au găsit 50 de kilograme de articole pirotehnice.

În perioada imediat următoare, poliţiştii vor intensifica controalele privind  deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax