Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții în Alba, București și alte nouă județe: polițiști și jandarmi, implicați într-un dosar de licențe universitare pe bani

Publicat

Percheziții în Alba, București și alte nouă județe: polițiști și jandarmi, implicați într-un dosar de licențe universitare pe bani. Anchetatorii braşoveni au efectuat joi, 4 iulie, 20 de percheziţii în municipiul București, Alba și alte nouă județe din țară, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, împreună cu colegi din cadrul structurilor DGA din alte 9 judeţe şi Structura Centrală, au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară/vehicule/corporale, la adrese de pe raza municipiului Bucureşti şi a zece judeţe (Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă la o universitate privată din municipiul Braşov.

Percheziții în Alba, București și alte nouă județe: polițiști și jandarmi, implicați într-un dosar de licențe universitare pe bani

De asemenea, au fost puse în executare mandate de aducere emise față de 15 persoane, dintre care 8 agenți de poliție și un subofițer jandarm, pentru audieri la sediul unității de parchet.

„În fapt, în urma actelor de urmărire penală a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 – 2024, mai mulți studenți ai unității de învățământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani și bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licență”, precizează DGA.

În cadrul dosarului penal se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență.

În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Serviciilor Județene Anticorupție Alba, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Covasna, Harghita, Prahova, Galați, Vrancea și Structura centrală, precum și a Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov și Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate