Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIȚII în Alba, într-un dosar de înșelăciune cu utilaje agricole. ”Afacerea”, urmărită de procurori până în Malaysia

Publicat

PERCHEZIȚII în Alba, într-un dosar de înșelăciune cu utilaje agricole. În dosar există și suspiciuni de spălare de bani. 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat în cursul zilei de 06.03.2024 două percheziții domiciliare în județul Alba.

Este vorba despre un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată (inclusiv comiterea unei infracțiuni de spălare de bani, pentru care cercetările sunt efectuate in rem), în domeniul comerțului auto și cu utilaje industriale.

În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2020-2021, inculpatul T. a indus în eroare trei societăți comerciale (una dintre ele având sediul social în Malaysia), prin aceea că, în temeiul unor convenții materializate în contracte de asociere în participațiune și de mandat, a încasat de la acestea suma totală de 531.792 lei și 31.500 euro prin multiple operațiuni de transferuri bancare, în schimbul achiziționării la licitație a unor vehicule și utilaje industriale de pe teritoriul României și Spaniei, de la societăți aflate în lichidare, iar după încasarea banilor nu a efectuat niciun demers pentru executarea obligațiilor asumate prin convenție.

Pentru credibilitate, inculpatul a falsificat și trimis persoanei vătămate cu naționalitate malaysiană o presupusă notificare primită de la o casă de insolvență din jud. Alba, care ar fi avut calitatea de lichidator judiciar al unui debitor din Spania, ale cărui bunuri – printre care și cele două echipamente industriale de care era interesată persoana vătămată – ar fi fost adjudecate de către inculpat.

PERCHEZIȚII în Alba: Ce măsuri au luat procurorii

În cauză, procurorul a instituit măsura popririi asigurătorii asupra conturilor bancare ale inculpatului, prejudiciul estimat în cauză fiind de peste 531.000 lei și 31.500 euro.

Totodată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a pus în mişcare acțiunea penală împotriva inculpatului.

Tot Parchetul a luat față de acesta măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, inculpatul fiind anterior reținut de organele de poliție pe o durată de 24 de ore.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, au transmis procurorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax