Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții în Alba la persoane suspecte de trafic de droguri: Șase persoane reținute, alte trei puse sub control judiciar

Publicat

Șase persoane din Alba au fost reținute și alte trei au fost puse sub control judiciar în urma perchezițiilor făcute de DIICOT Alba în 5 octombrie, într-o operațiune uriașă în care au fost făcute 35 de percheziții și au fost audiați 110 martori din județele Alba și Cluj. La nivel național în mai multe județe au fost făcute 80 de percheziții, fiind astfel oprită de la vânzare o cantitate mare de substanțe psihoactive.

În urma a 35 de percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate 350 de grame de substanță cristalină albă și 20 de grame de masă vegetală, susceptibile a fi droguri, 5 cântare electronice de mare precizie, 22 de telefoane mobile, două dispozitive tip grinder, o pușcă cu aer comprimat, pungi zip-lock, goale, 69.159 de lei și 1.750 de euro.

6 persoane reținute în Alba, 110 martori audiați

Față de 6 persoane a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Totodată, față de 3 persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Au fost audiate, în calitate de martori, 110 persoane. Cercetările sunt continuate.

Reamintim faptul că, la data de 5 octombrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 35 de percheziții domiciliare, în județele Alba și Cluj la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Din primele cercetări a rezultat că, în perioada 2021 – 2022,  14 persoane ar fi vândut droguri din categoria celor de risc (cannabis), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Turda, Gherla, precum și în mai multe localități din zona Munților Apuseni.

La percheziții au participat și polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Brașov și Timișoara, precum și echipe de intervenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și jandarmi din cadrul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Alba, Cluj și Mureș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

13 persoane reținute la Cluj

13 bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani, bănuiți de trafic de droguri de risc, au fost reținuți de polițiștii clujeni în urma unor percheziții care au avut loc în Turda, Câmpia Turzii și comuna Mihai Viteazul, scrie cluj24.ro.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în 5 octombrie de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, în municipiile Turda, Câmpia Turzii şi comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj şi în judeţul Maramureş, au fost indisponibilizate 65 de pungi şi plicuri cu substanţă cristalină, albă (aproximativ un kilogram), mai multe obiecte şi plicuri cu urme de substanţă albă, 12 bancnote rulate, o ţigaretă confecţionată artizanal ce conţine materie vegetală, 275.587 de lei, peste 16.000 de euro, 600 de dolari şi 360 de lire sterline.

De asemenea, au fost ridicate 21 de telefoane mobile, un pistol airsoft cu 16 capsule, din metal, cu aer comprimat, o pungă cu bile, o tabletă, două unităţi centrale, 4 cântare de mare precizie şi înscrisuri.

Operațiune DIICOT și la Sibiu

la data de 5 octombrie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Sibiu, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

În urma celor 4 percheziții domiciliare efectuate de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, au fost ridicate mai multe dispozitive electronice, telefoane mobile, plicuri cu substanță cristalizată și mai multe flacoane cu substanțe lichide. 4 persoane, în vârsta de 18, 22, 23, respectiv 42 de ani, au fost reținute.

În fapt, din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2021 – 2022, cele 4 persoane ar fi desfășurat activități de comercializare a drogurilor de mare risc și substanțelor cu efect psihoactiv, în municipiul Mediaș, județul Sibiu.

Acțiune DIICOT la nivel național, în mai multe județe

Peste 80 de descinderi ale polițiștilor și procurorilor DIICOT au oprit de la vînzare peste 11 kilograme de canabis și alte produse cu efecte psihoactive, iar 25 de persoane au fost reținute.

În urma celor 82 de percheziții domiciliare care au fost făcute miercuri în mai multe cauze privind comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, au fost descoperite două culturi de canabis (una indoor), mai multe plante de canabis, aproximativ 3 kilograme de muguri de canabis, diverse cantități de droguri de mare risc (MDMA, 4 CMC, MDMB – CHIMICA) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (3 MMC, 3 CMC, EUTYLONE, 4 – CEC), cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, dispozitive tip grinder, o pușcă cu aer comprimat, precum și sumele de aproximativ 350.000 de lei și 18.000 de euro.

De asemenea, procurorii DIICOT din Alba, Cluj și Galați și Sibiu au dispus măsura reținerii față de 25 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de alți 3 inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galați, BCCO Mureș, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureș, SCCO Sălaj, SCCO Bistrița – Năsăud și SCCO Sibiu, la percheziții participând și efective din cadrul Jandarmeriei Române. Acțiunile au beneficiat de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În plus, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul SCCO Ilfov au prins în flagrant doi inculpați imediat după ce aceștia au ridicat de la o firmă de curierat un colet, expediat din Spania, care conținea, disimulată printre alimente, cantitatea de aproximativ 11 kilograme de canabis. Cei doi inculpați au fost reținuți și urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax