Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE-VIDEO: PERCHEZIŢII în ALBA într-un dosar cu prejudiciu de 2,2 milioane euro. Sunt vizate firme de transport din Cîmpeni şi Baia de Arieş

Publicat

YouTube video

Polițiștii din cadrul IPJ Alba au efectuat miercuri dimineaţa 18 percheziţii la locuinţele și sediile mai multor persoane și societăți comerciale suspectate că au creat un prejudiciu de peste 2.200.000 de euro prin activități ilicite în domeniul transportului rutier de persoane.

UPDATE 2: Pe baza mandatelor de aducere, 16 învinuiţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, unul dintre aceştia nefiind găsit la domiciliu, urmând a fi identificat ulterior.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, la domiciliile şi firmele persoanelor învinuite, au fost găsite importante sume de bani respectiv 121.395 euro, 243.517 lei şi 2300 USD, 14.080 tichete, 2 liste privind persoane cu handicap, un laptop, un calculator şi mai multe documente contabile.

Dintre acestea, la sediul uneia dintre firme au fost găsite 3.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap neprocesate (care nu au fost depuse pentru decontare) şi 10.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap procesate pe borderouri, în perioada aprilie – august 2013, dar nedecontate.

Până miercuri seara, faţă de trei dintre învinuiţi, procurorii au luat măsura privativă de libertate privind interdicţia de a părăsi ţara, iar faţă de alţi 4 învinuiţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de Ordonanţă de reţinere, pentru o perioadă de 24 de ore. Ceilalţi învinuiţi erau în continuare audiaţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, urmând ca faţă de aceştia să luate măsurile legale.

Persoanele reţinute au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba urmând ca joi să fie prezentate Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE1: Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan a declarat că: „În urma percheziţiilor ce au fost efectuate azi au fost identificate însemnate sume de bani, precum şi foarte multe tichete de călătorie gratuite ce urmau, în mod ilegal, să fie decontate. De asemenea, au fost ridicate înscrisuri contabile, care urmează să fie analizate. Sumele de bani şi tichetele de călătorie vor fi indisponibilizate pentru continuarea cercetărilor. Deocamndată, vorbim de peste 200.000 de euro, bani găsiţi la locuinţa unuia dintre învinuiţi”.

UPDATE: Percheziţiile au avut loc în Alba la sediile firmelor de transport Arieşul SA Cîmpeni şi Crinul Arieş SRL Baia de Arieş. Administratorii acestora sunt Gheorghe, Ciprian şi Mihai Țimonea.

Miercuri dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din cadrul inspectoratelor de politie județene Hunedoara și Bihor, precum şi de poliţişti ai Serviciului de Operațiuni Speciale Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează simultan 18 percheziţii la domiciliile unor persoane din Alba (11), Bihor (2) şi Hunedoara (3) şi sediile a două societăţi comerciale din judeţul Alba, ce au ca principal obiect de activitate transportul public de persoane.
În baza mandatelor de aducere, 17 suspecți vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că reprezentanții celor două societăţi comerciale de transport, persoane din Câmpeni şi Baia de Arieş, ar fi impus angajaților ce dețin calitatea de conducători auto să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar dacă persoanele beneficiare ale acestora nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care în schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, ce erau ulterior folosite la decontare.
Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş, iar pentru sporirea veniturilor, suspecții ar fi colectat şi decontat în mod fraudulos cupoane statistice ale biletelor speciale pentru călătorii gratuite, cu autobuzele, destinate veteranilor de război, pensionarilor şi persoanelor cu handicap.
Prejudiciul cauzat prin aceste activităţi infracţionale este estimat la 2.216.375 euro (9.862.873 lei).
Acţiunea a fost organizată pentru documentarea activităţii infracţionale a 24 de persoane, dintre care două persoane juridice, cercetate într-un dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.
În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul infracțiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: FOTO: Încă patru învinuiți în dosarul firmelor de transport din Apuseni au fost prezentați procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba | Alba24

  2. Pingback: Dosarul decontărilor ilegale din Apuseni: Şase de mandate de arestare pentru patroni şi angajaţii firmelor de transport | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax