Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziţii în Alba şi alte patru judeţe într-un caz de trafic de icoane

Publicat

În judeţele Alba, Sibiu, Braşov, Timiş şi Bacău, poliţişti din cadrul IPJ Hunedoara, ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cu sprijinul DGIPI, au organizat, începând de miercuri dimineaţă, 13 percheziţii domiciliare. Scopul este documentarea activităţii infracţionale a unor suspecţi care, au furat şi traficat 112 icoane pe lemn şi sticlă din 8 biserici de lemn din judeţele Hunedoara, Vâlcea şi Mureş.

Percheziţiile se desfăşoară la domiciliile unor suspecţi de furt calificat, complicitate la furt calificat şi tăinuire, dar şi ale unor colecţionari de artă. Perioada în care au fost semnalate furturile este august-septembrie 2011.

Precizăm că în acest caz au fost arestaţi, în noiembrie 2011, doi suspecţi din comuna sibiană Brateiu. Aceştia sunt judecaţi de Tribunalul Hunedoara pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Prejudiciul total în cazul furturilor de icoane a fost estimat la 1.300.000 lei, ia aproximativ jumătate a fost recuperat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. el conquistador

    miercuri, 14.03.2012 at 18:42

    dar la traficantii din alba, cind ajungem?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax