Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții în Alba și alte trei județe într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 700.000 euro

Publicat

pol

În Alba s-au desfăşurat joi opt percheziţii într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani. Simultan, poliţiştii au fost prezenţi şi la adrese din Mehedinţi, Timiş şi Hunedoara. Sunt vizaţi 11 administratori de firme din cele patru zone din ţară, care ar fi produs un prejudiciu statului de peste 700.000 de euro, după ce au înregistrat tranzacţii comerciale fictive de 3.000.000 euro.

Potrivit IGPR, în urma a 23 de percheziţii desfășurate în Alba, Mehedinți, Timiş, şi Hunedoara, au fost depistate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul în cauză este de peste 700.000 de euro.
Acţiunea este desfăşurată de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Mehedinți, cu sprijinul polițiștilor din Timiş, Alba şi Hunedoara, pentru destructurarea unei rețele infracționale specializate în infracțiuni economice.
Activitățile au avut loc la domiciliile a 11 administratori și la sediile a 12 firme din județele Mehedinți, Timiș, Alba şi Hunedoara, societăți folosite în activitatea infracțională.
Cei în cauză sunt suspectați că, în perioada 2009-2012, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale ar fi înregistrat tranzacții comerciale fictive de peste 3.000.000 euro, sustrăgându-se de la plata T.V.A. și a impozitului pe profit, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 700.000 euro.
Pentru recuperarea prejudiciului, polițiștii urmează să identifice bunuri mobile și imobile pentru aplicarea de măsuri asiguratorii.
Mai mulți suspecți au fost conduși la sediul IPJ Mehedinți pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit presei locale din Mehedinţi, este vorba despre tranzacţii comerciale cu materiale de construcţii. În acest caz, este audiat Constantin Creţescu, fiul fostului primar de la Drobeta Turnu Severin, preşedintele IMM-urilor din Mehedinţi, scrie gds.ro.

La acţiune au participat 60 de poliţişti, care au efectuat opt percheziţii în Alba, trei în Mehedinţi, două în Timiş, 10 în judeţul Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax