Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIŢII în Alba și Cluj la o rețea de escroci care foloseau metoda înşelăciunii „Singer”. Șapte bărbați vor fi audiați

Publicat

Poliţiştii de la IPJ Prahova au efectuat, miercuri dimineaţa, percheziţii la 10 adrese din judeţele Alba și Cluj ale unor persoane care făceau parte dintr-o reţea de escroci care foloseau metoda de înşelăciune cu maşini de cusut „Singer”.

În urma acţiunii, şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, vor fi conduşi la audieri. Aceştia au acţionat în perioada decembrie 2013 – mai 2014 prin metoda de înşelăciune cu maşini de cusut „Singer”, prejudiciul fiind de aproape 100.000 de lei. Aceştia postau anunţuri prin care cumpărau maşini de cusut „Singer” şi convingeau victimele să cumpere, la rândul lor, de la membrii reţelei, alte maşini de cusut.

După ce persoanele înşelate trimiteau banii prin transfer bancar (sume cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei), aşa-zişii cumpărători de maşini de cusut „la pachet” şi complicii lor dispăreau.

Potritiv IPJ Prahova, „poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Prahova au efectuat 10 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea de înşelăciuni cu maşini de cusut Singer.

În această dimineaţă, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Prahova, cu sprijinul celor de la IPJ Cluj şi IPJ Alba, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în judeţele Cluj şi Alba, la membrii unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni.

La activităţi au participat şi luptători ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale de la IPJ Prahova, IPJ Cluj şi IPJ Alba.

În urma acestor percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri (maşini de cusut, telefoane, cartele SIM, tablete), susceptibile a proveni din comiterea faptelor, iar şapte persoane vor fi conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Din verificările efectuate, a rezultat faptul că aceştia ar fi acţionat în perioada decembrie 2013 – mai 2014, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Romanu

    miercuri, 14.05.2014 at 16:20

    incredibil.eu nu am mai auzit pana acum de masini de cusut telefoane.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax