Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziţii în Alba şi Vâlcea, într-un dosar de înşelăciune prin joc piramidal. Trei persoane reţinute, pentru un prejudiciu de 169.000 lei

Publicat

Trei persoane din Râmnicu Vâlcea au fost reţinute de poliţişti, joi, în urma unor percheziţii domiciliare susţinute de IPJ Alba și Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba. Acestea sunt învinuite într-un dosar de înşelăciune printr-un joc piramidal cu peste 500 de persoane păgubite în judeţul Alba. Prejudiciul estimat este 169.000 lei.

În cursul anului 2012, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost sesizaţi de mai multe persoane despre faptul că au fost victime ale unor infracţiuni de înşelăciune, într-un joc de timp piramidal.

Până în prezent, din cercetări s-a stabilit că în activitatea infracţională  Mihaela  D. de 28 de ani,  Marius O. de 41 ani şi Ana Maria P. de 36 de ani, toţi din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost sprijiniţi de alte 14 persoane din Alba şi împreună au reușit să organizeze pe raza județului un joc piramidal, determinând, prin promisiuni false de câştiguri financiare (dublul sumei depuse după un  interval de timp de 15-90 de zile ), aproximativ 520 de persoane din judeţul Alba să depună diferite sume de bani în contul a trei societăţi comerciale. Pentru câştigarea încrederii victimelor făptuitorii au încheiat cu aceştia contracte fictive denumite „contracte de asociere in participațiune” sau „contracte de împrumut”.

Pe baza probelor administrate în cauză, la data de 22.10.2012, ofiţerii de investigare a fraudelor au dispus începerea urmăririi pentru comiterea infracțiunilor de „înșelăciune” şi „a propune unor persoane sa depună sau să colecteze bani, făcându-le să spere câştiguri financiare rezultate din creşterea numărului de persoane recrutate sau înscrise, indiferent cum se realizează această colectare sau înscriere pe liste în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust” si extinse faţă de cei 17 suspecţi.

În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, 25 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliție județene Alba și Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi cu sprijinul D.I.P.I. – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba au efectuat, joi, şase percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba (3) si Vâlcea (3), la locuinţele principalilor suspecți.

Pe baza mandatelor de aducere, 9 dintre suspecți au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba pentru continuarea cercetărilor, iar față de Mihaela  D.,  Marius O. şi Ana Maria P., polițiști au luat măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Alba.

Până în prezent prejudiciu estimat, cauzat prin infracțiune, este de 169.000 lei.

În data de 08.03.2013, cei tre învinuiţi vor fi prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Ioan Boglea

    vineri, 08.03.2013 at 19:39

    se găsesc printre ****** ********* și doamna Uțiu, Monica Oniciu, nevasata viceprimarului din Abrud, juristul Spitalului orăsenesc Abrud, soția doctorului veterinar Crișan? Rușine-v-ați pricopsit, v-ați luat mașini de pe spinarea fraierilor. oare domnul jurist de la spital nu a fost la curs când s-a predat înșelăciunea?

  2. Ioan Boglea

    vineri, 08.03.2013 at 19:43

    De aici au profitat și băncile, CEC-ul, în sediul CEC-ului din Abrud se completau contractele?

  3. crin marin

    sâmbătă, 09.03.2013 at 19:03

    Cel mai mult a muncit pentru a prosti lumea doamna Oniciu Monica, din Ciuruleasa, cea care este și secretara domnului primar al Abrudului, pardon a fratelui său Viorel, la composesorat, unde muncește de asemenea foarte mult. Și de acolo ia banii de pomană, în loc ca membri composesoratului să primească dividende. Cine a votat să fie salariata composesoratului?

  4. mircea marin

    luni, 11.03.2013 at 15:41

    multi colegi deai mei au depus bani la acest joc si au ramas in paguba mai si minteau ca in decurs de 30 de zile urma sa iei bani dublu si cand mergeai ziceau ca trebuie sa astepti randul, rusine lor ca sau folosit de bani oamenilorsi sau inbogatit pe spatele lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate