Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Percheziții în Sibiu și Constanța. Polițiștii din Alba au participat la o acțiune de prindere a unor suspecți de înșelăciune

Publicat

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba în colaborare cu poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Sibiu şi Constanţa au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sibiu şi Constanța, la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând unor suspecţi de înşelăciune.

La acţiune au participat 33 de poliţişti, din care 13 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de către 20 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Sibiu şi Constanţa.

În cauză, la data de 8.10.2012, ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au început urmărirea penală faţă de Liliana L. (42 de ani) din judeţul Constanţa, Gheorghe F. (39 de ani) din judeţul Constanţa şi Iosif C.N. (38 de ani) din judeţul Argeş sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals prevăzute de art. 215 al. 1, 2, 3, art. 290 alin.1, art. 288 alin.1 şi art. 290 din C. Pen.

În fapt, în sarcina celor trei suspecţi s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2012, au reuşit inducerea în eroare a mai multor persoane, de pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea, Braşov, Prahova, Argeş, Constantă, Călăraşi, Olt, Teleorman şi Neamţ, de la care au ridicat mărfuri pentru plata cărora au folosit ordine de plată falsificate.

UPDATE, Ora 11.00: Potrivit IPJ Alba, au fost finalizate percheziţiile  efectuate pe raza județelor  Sibiu și Constanța, unde au fost identificaţi și reţinuţi pe o durată de 24 de ore, pe bază de Ordonanţă de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune,  fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals prevăzute de art. 215 al. 1, 2, 3, art. 290 alin.1, art. 288 alin.1 si art. 290 din C. Pen. şi apoi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, Liliana L., de 42 de ani, Gheorghe F. de 39 de ani, ambii din judeţul Constanţa.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe cărți de identitate suspecte a fi falsificate, ştampile cu impresiunile unor societăți comerciale, file de CEC şi bilete la ordin necompletate aparţinând unor firme, ordine de plată emise de către societăți comerciale purtând ştampilele de acceptare la plata a unor unităţi bancare și aparatură electronică.

Suspecții au săvârșit infracţiunile de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals începând din primăvara acestui an, continuând până în prezent.

Prejudiciul estimativ în stadiul acesta de cercetare a fost de 100.000 lei, fiind prejudiciate un număr aproximativ de 15 persoane juridice.

În urma probatoriului administrat în cauză, suspecţii Liliana L. şi Gheorghe F., au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de înselaciune,  fals în înscrisuri sub semnatură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Tot astăzi, cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Alba cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

 


 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax