Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIŢII la Alba Iulia. Agent de asigurări REŢINUT pentru înşelăciune. Ar fi falsificat peste 150 de poliţe

Publicat

perchezitii

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Alba Iulia, agent de asigurări, a fost reţinut de Poliţie, în urma unor percheziţii derulate miercuri la biroul acestuia. Oamenii legii au găsit 158 de poliţe de asigurări falsificate, prejudiciul fiind de peste 50.000 de lei. Este cercetat pentru înşelăciune şi fals.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au efectuat două percheziţii, miercuri, la domiciliul şi în locaţia unde îşi are biroul un agent de asigurări din Alba Iulia, bănuit de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a rezultat că, în perioada august 2014 – februarie 2018, bărbatul, în vârstă de 60 de ani, ar fi încheiat, în fals, două polițe de asigurare obligatorie şi 6 poliție de asigurare facultativă aferente unor imobile, fiecare cu valabilitate de un an, pe care nu le-ar fi înregistrat în bazele de date ale asiguratorului.

Totodată, pe numele aceleiași persoane, bărbatul ar fi întocmit, în fals, un număr de două poliție de asigurare RCA, în care a consemnat termenul de valabilitate de un an, dar pe care le-a înregistrat în evidențele asiguratorului pe o perioadă de 30 zile.

În activitatea infracțională, bărbatul s-ar fi folosit de formulare de poliţe de asigurare şi chitanţe fictive, ce purtau însemnele unei societăţi de asigurări, creând, astfel, aparenţa legalităţii operaţiunilor efectuate.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit 158 de poliţe de asigurări falsificate.

Prejudiciul estimat, rezultat din comiterea infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri oficiale este de 53.886 lei.

Faţă de bărbatul bănuit de comiterea faptelor, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activităţi infracționale, identificarea tuturor victimelor şi recuperarea prejudiciilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax