Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Percheziţii la Alba Iulia şi dosare penale pentru doi tineri. Poliţia a confiscat mii de articole pirotehnice

Publicat

În cadrul acţiunii “Foc de Artificii”, poliţiştii din Alba au făcut zeci de controale ce au vizat respectarea normelor legale privind deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice. Au confiscat peste 90 de kilograme de articole pirotehnice şi au constatat 23 de infracţiuni.

În 22 decembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii de Ordine Publică şi de poliţiştii Serviciului Pentru Operaţiuni Speciale au efectuat percheziţii la domiciliile unor persoane din Alba Iulia, bănuite de deţinerea şi comercializarea, ilegală, de articole cu conţinut pirotehnic.

Cu această ocazie, au fost găsite 3.100 de articole cu conţinut pirotehnic, din clasa I, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Faţă de doi bărbaţi, de 28 şi 29 de ani, au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, lit. a, din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În perioada 30 noiembrie – 23 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au efectuat 51 de acţiuni şi controale la societăţi comerciale şi în pieţe, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind deţinerea şi comercializarea de articole pirotehnice.

Au fost constatate 23 infracţiuni şi au fost depistate 19 persoane fizice şi juridice, ce efectuau operaţiuni cu articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens.

În urma controalelor efectuate şi percheziţiilor domiciliare, a fost confiscată cantitatea de 90,5 kilograme de articole pirotehnice, în valoare de aproape 12.000 lei.

În perioada imediat următoare, poliţiştii vor intensifica controalele.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax