Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Percheziții la Câmpeni într-un dosar de înșelăciune: Metoda prin care a fost prejudiciată o casă de ajutor reciproc din Alba

Publicat

m
Arhivă foto

Două persoane din Câmpeni au fost reținute de polițiști, după ce au pus în practică o schemă prin care au prejudiciat o casă de ajutor reciproc cu 12.000 de lei. 

Reținerea a avut în urma a trei precheziții domiciliare realizate miercuri, 27 septembrie 2023. 

Schema prin care aceștia au prejudiciat instituția a fost una simplă: au întocmit în fals două adeverințe prin care se atesta că mai multe persoane sunt angajate ale unor firme. În realitate acestea nu erau. 

Pe baza unei adeverinte una dintre persoanele implicate în schemă a luat un împrumut de 12.000 de lei pe care nu l-a mai returnat.

Cazul a fost făcut public de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă de joi, 28 septembrie 2023.

Potrivit IPJ Alba, la data de 27 septembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Câmpeni, în vederea documentării activității infracționale a unor persoane care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înșelăciune și complicitate la înșelăciune, fapte prin care s-ar fi creat, unei case de ajutor reciproc, un prejudiciu de 12.000 de lei.

În cauză, există bănuiala rezonabilă că două persoane ar fi întocmit, în fals, adeverințe potrivit cărora alte două persoane ar fi fost angajate ale unor societăți comerciale.

Ulterior, aceste adeverințe ar fi fost folosite pentru obținerea unui credit, în valoare de 12.000 de lei, de la o casă de ajutor reciproc din județul Alba, care nu ar mai fi fost rambursat în termenele stabilite în contractul de creditare.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mijloace de probă utile anchetei.

Cercetările sunt continuate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax