Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții la firme de exploatare a lemnului din Alba și alte două județe: 10 persoane au fost audiate de Poliție

Publicat

Polițiștii din Alba au audiat 10 persoane și au ridicat acte contabile, în urma perchezițiilor de joi, la persoane bănuite că ar fi tăiat, fără drept și ar fi sustras arbori din fondul forestier național. Pentru acoperirea faptelor, suspecții ar fi folosit avize de însoțire false.

Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat 12 percheziţii, din care 9 în județul Alba, două în județul Sibiu și una în județul Hunedoara, la persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals intelectual.

Vezi și FOTO-VIDEO: Percheziții în ALBA, Sibiu și Hunedoara la persoane bănuite că au tăiat lemn ilegal. Cum operau

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2015 – ianuarie 2021, o societate comercială din județul Alba (Săsciori – n.r.), prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier național.

Reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, mai multe avize de însoțire a materialului lemnos, pentru ieșirea din depozit a unei cantității însemnate de lemn rotund, către diferiți clienți, în condițiile în care această activitate economică nu s-ar fi desfășurat în acel loc.

Pentru a da o aparență de legalitate materialului lemnos livrat, reprezentanții societății ar fi înregistrat avize de însoțire a lemnului de la diverși parteneri, doar pentru a-și crea un stoc fictiv, fără ca operațiunea să aibă loc în realitate sau procedau la înregistrarea, în registrul de intrări – ieșiri, de material lemnos, cu toate că lemnul ar fi fost transportat și comercializat direct clienților, fără intrarea lemnului în depozit.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente de evidență contabilă.

10 persoane au fost citate și audiate.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Padurea

    vineri, 23.07.2021 at 11:38

    Controlati camioanele supraincarcate care trec zi si noapte prin Sebes !

  2. Rosianu

    vineri, 23.07.2021 at 17:45

    Pe langa puscarie, daca se vor face vinovati, instanta ar trwbui sa-i oblige la plantarea pentru fiecare zi de condamnare a 10 puieti in padurile defrisate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax