Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Percheziții DNA în Alba, la ISCTR Cluj și în alte patru județe. Șeful instituției ar fi vizat de luare de mită

Publicat

Procurorii DNA efectuează percheziții miercuri dimineața la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj. Vizat ar fi șeful instituției, Bogdan Durlea, acesta fiind suspect de luare de mită, arată surse judiciare citate de Cluj24.ro.

Inspectoratul Teritorial Nr. 4 are ca arie de responsabilitate județele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Principala suspiciune pe care o investighează procurorii DNA este legată de faptul că șeful inspectoratului ar fi luat mită de la transportatori, pentru a le acorda acestora avizele necesare transporturilor pe drumurile naționale și autostrăzile din România.

În acest dosar au loc 22 de percheziții, inclusiv la sediul ISCTR Cluj, pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) este organismul tehnic permanent specializat în subordinea Ministerului Transporturilor, asigurând la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere.

UPDATE: Precizările DNA – anchetă în legătură cu protecția asigurată unor firme de transport

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecția asigurată unor firme de transport.

În cursul zilei de 4 octombrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 24 de locații, situate pe raza județelor Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Bihor și Alba, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție”, a anunțat DNA, într-un comunicat.

Șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj IT 4, a fost ridicat miercuri dimineață de procurorii DNA, fiind suspect de luare de mită și divulgare de date nedestinate publicității, potrivit unor surse g4media.ro.

UPDATE 1: Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, percheziții sunt la sediile Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) din Baia Mare şi Oradea.

Sursele precizează că este vizat de anchetă şeful ISCTR Cluj, Bogdan Durlea, care ar fi oferit informaţii despre controale ce ar fi urmat să fie făcute la anumite firme de transport. Acesta ar fi luat mită pentru a nu aplica sancţiuni, mai spun sursele citate, potrivit Agerpres.

sursa: cluj24.ro, g4media.ro, pna.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax