Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții la mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud. Cum au încercat să evite plata impozitului către stat

Publicat

Mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud au fost percheziționate de polițiștii de la Criminalitate Economică ai IPJ Alba. 

Perchezițiile au avut loc joi, 25 aprilie 2024 și au fost comunicate o zi mai târziu, pe 26 aprilie, de către reprezentanții IPJ Alba. Descinderile au legătură cu un dosar mai vechi al polițiștilor, deschis în 2023. 

Au fost efectuate 15 percheziții, pe raza județelor Alba și Bistrița Năsăud, în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Motivul pentru care au avut loc perchezițiile

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale care comercializează carburanți ar fi eliberat, în favoarea unor societăți comerciale, bonuri fiscale care atestau achiziții de carburant, cu toate că vânzările ar fi fost efectuate altor persoane.

Ulterior, bonurile fiscale și facturile aferente acestora ar fi fost înregistrate în contabilitățile societăților comerciale ca și cheltuieli, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului.

În urma celor 15 percheziții, au fost ridicate documente de evidență contabilă, sisteme informatice și medii de stocare a datelor precum și alte mijloace materiale de probă necesare și utile justei soluționări a cauzei.

Acțiunea polițiștilor de investigare a criminalității economice a fost sprijinită de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, polițiști din cadrul polițiilor municipale Blaj și Sebeș, polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba precum și de polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoraului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax