Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIŢII la Roşia Montană. 17 persoane cercetate pentru furt de materiale de construcţii de la fosta uzină de preparare

politie

Publicat

O acţiune de amploare a poliţiştilor s-a desfăşurat marţi în cartierul Dăroia din Roșia Montană. Oamenii legii au făcut 19 percheziii la domiciliile unor persoane suspectate de furt. Au fost descoperite peste 20.000 de țigări de contrabandă la domiciliul unei femei de 71 de ani şi 17 persoane sunt cercetate pentru distrugere şi furt. Patru dintre acestea au fost reţinute.

Poliţişti de ordine publică, investigații criminale, investigarea fraudelor şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu poliţişti din Abrud şi Cîmpeni şi poliţişti ai secţiilor de poliţie rurală Abrud şi Cîmpeni au organizat o acţiune, marţi, 24 iunie, între orele 6.00-12.00, în cartierul Dăroia din comuna Roşia Montană, ce a avut drept scop depistarea persoanelor despre care există suspiciunea că sunt implicate în comiterea de infracţiuni precum şi identificarea bunurilor provenite din astfel de fapte.

La acţiune au participat 53 de poliţişti, 3 reprezentanţi ai societăţii furnizoare de energie electrică şi doi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Alba.

În baza unor mandate, poliţiştii au efectuat 19 percheziţii la domiciliile unor persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în comiterea de infracțiuni.

Astfel, la domiciliul lui J.M., o femeie în vârstă de 71 de ani, au fost găsite 21.240 ţigarete şi 7 litri de alcool,  provenite din contrabandă. Ţigările şi alcoolul, în valoare de 11.890 lei, au fost confiscate iar faţă de J.M., a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86 din 2006.

Poliţiştii au identificat şi 17 persoane despre care există suspiciunea că au comis furturi, la domiciliile mai multora fiind identificate materiale de construcţii provenite din comiterea de infracțiuni.

Astfel, poliţiştii au stabilit că în perioada martie – iunie 2014, cele 17 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani, au pătruns fără drept în incinta fostei uzine de preparare „Gura Roşiei” şi au distrus pereţii şi acoperişurile unor clădirii. Materialele de construcţie rezultate, fie le-au transportat la domicilii fie le-au vândut diferitor persoane. Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate materiale de construcţii, (în general cărămidă), provenite din furturi, în valoare de peste 11.000 lei.

Faţă de patru dintre cele 17 persoane cercetate (C.C.T. de 27 de ani, P.M.A., de 36 de ani, P.L., de 43 de ani şi M.G.S., de 33 de ani), toţi din Dăroaia, a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi  Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată şi arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere şi furt.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sandu gheorghe

    miercuri, 25.06.2014 at 18:07

    Cu acordul cui au intrat rromii în incinta fostei Uzine de Preparare. Cu a primarului. Hai să-i băgăm la apă doar pe acești țigani care n-au ce pune pe masă! Așa știe domnul primar din Roșia Montană să-și facă campanie electorală, să creeze locuri de muncă- la furat!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate