Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PERCHEZIŢII: Reţea de trafic de droguri, destructurată cu sprijinul poliţiştilor BCCO Alba Iulia. Cinci suspecţi, REŢINUŢI

Publicat

perchezitii Cinci bărbaţi au fost reţinuţi după 12 percheziţii derulate pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic ilicit de droguri de risc și de substanțe cu efect psihoactiv. Acţiunile au fost desfăşurate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sibiu și ai Direcției Operațiuni Speciale, cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Alba Iulia și Hunedoara, respectiv IPJ Sibiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Potrivit IGPR, percheziţiile au fost efectuate în 22 mai, la domiciliul unor persoane din Cisnădie, suspecte că ar fi comercializat cannabis și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori din aceeaşi localitate, dar și Sibiu.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii de combatere a criminalității organizate au rezultat date cu privire la  constituirea, în cursul anului 2016, a unei grupări infracționale în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic de stupefiante, membrii acesteia desfășurând activități în mod coordonat pe linia traficului de droguri și a efectuării de operațiuni cu substanțe psihoactive.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea confiscării pachete și cutii cu substanțe vegetale, cutii cu substanțe pulverulente, fragmente vegetale porționate, comprimate, cântare electronice de mare precizie cu urme de fragmente vegetale, ambalaje destinate porționării, laptop-uri, tablete și telefoane mobile cu privire la care exista suspiciunea ca au fost folosite în activitatea de trafic de droguri, precum și 25 de cartușe.

În urma administrării probatoriului, la data de 22 mai, 5 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit DIICOT Sibiu, procurorii  au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Barbu Florin Iancu zis „Kevin”, Tănăsie Adrian zis „Ştrampănu”, Adami Georg Andreas zis „Gheţi”, Diaconu Iulian Ovidiu zis „Ciungu” ,Sander Jurgen Valentin şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Munteanu Michael Paul zis ”Miki”, Chiru Adrian şi Ionuş Raul Ioan zis ”Cuchi, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul  2016 inculpaţii au constituit pe raza muncipiului Sibiu un grup  infracţional organizat care a desfăşurat  în mod coordonat activităţi pe linia traficului de droguri şi efectuării de operaţiuni cu substanţe psihoactive, grupare pe care membrii acesteia au căutat să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare (deopotrivă interne şi externe), cât şi prin prisma modalităţilor de distribuţie.

În fapt, inculpaţii au comercializat cannabis la preţul de 80/gram  şi substanţe cu efect psihoactiv pentru prizat (cu efecte asemănătoare cocainei) la preţul de  120-130 lei/gram, pe raza municipiului Sibiu şi a localităţii Cisnădie, de unde provin majoritatea membrilor grupării.

Inculpaţii au acţionat într-un mod precaut, comercializând drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urma a se realiza tranzacţia. De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiaţi ai traficanţilor, aceştia refuzând orice contact direct cu cumpărătorii pe care îi întâlneau pentru prima dată”.

Inculpaţii  Barbu Florin Iancu, Tănăsie Adrian, Adami Georg Andreas,  Diaconu Iulian Ovidiu şi  Sander Jurgen Valentin vor fi prezentaţi Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Totodată, procurorii vor solicita instanţei de judecată  arestarea preventivă în lipsă a  inculpaţilor Munteanu Michael Paul, Chiru Adrian şi Ionuş Raul Ioan, pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax