Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Percheziții și acuzații de fraudă de 23 de milioane de lei la un fond care administrează pilonul II de pensii. Ce spune compania

Publicat

Zeci de percheziții au avut loc joi în 12 județe și în Capitală, într-un dosar de delapidare la un fond de pensii privat, în care mai mulți angajați sunt suspectați că au sustras peste 23 milioane de lei din conturile companiei pentru uz personal. Scandalul vizează BRD Pensii Private, inclusiv un fost director. 

Potrivit Poliției, în luna mai 2022, administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unităţi bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operaţiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 23 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

În urma probatorului administrat a reieşit faptul că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de delapidare (726 de acte materiale), complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii, fapte ce au fost reţinute în sarcina a 15 persoane fizice, dintre care doi angajaţi din cadrul unei unităţii bancare şi şapte persoane juridice.

Potrivit Economedia.ro, este vorba despre BRD Pensii Private, inclusiv despre Alina Cecilia Andreescu, fost director general al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA, care a fost concediată încă din luna mai.

Ce răspunde compania

BRD Pensii a transmis la solicitarea Economedia că acționarii companiei au acoperit suma vizată de investigație și că banii clienților deținători de pensie privată nu au fost afectați, aceștia fiind separați de conturile administratorului.

În răspunsul BRD Pensii Private se arată că deţinerile participanţilor la fondurile de pensii Pilon 2 şi 3, administrate de SAFPP, precum şi activele acestora, care sunt păstrate la o bancă depozitară şi sunt separate prin lege de fondurile proprii ale administratorului și nu au fost afectate.

De asemenea, acţionarii BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP) au acoperit suma care face obiectul investigaţiilor în curs.

”Aşa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de înregistrări contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP). SAFPP a luat imediat toate măsurile necesare de remediere, inclusiv formularea unei plângeri penale şi înlăturarea din funcţie a Directorului General.

Toate autorităţile competente, precum şi acţionarii şi auditorii statutari, au fost sesizaţi în mod corespunzător”, se arată în comunicatul BRD Pensii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax