Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

PERCHEZIŢII şi AUDIERI DNA la Alba Iulia într-un dosar disjuns dintr-o anchetă pentru fapte de corupţie cu fonduri europene

Publicat

dna alba Noi audieri au avut loc, miercuri, la DNA Alba Iulia, în urma unor percheziţii efectuate în mai multe locaţii din oraş. Potrivit unor surse, este vorba despre o anchetă ce are legătură cu dosarul de corupţie cu fonduri europene în care au fost efectuate verificări încă de 25 noiembrie.

Mai mulți procurori de la DNA Bucureşti s-au aflat la Alba Iulia, pentru aceste audieri. Potrivit unor surse, la sediul DNA Alba Iulia au fost interogaţi miercuri şi Dragoş Feisan, managerul Zen Gym Alba Iulia, locaţie care a fost percheziţionată în 25 noiembrie. De asemenea, şi unul dintre directorii OJFIR Alba, Lidia Bogdan a intrat în vizorul procurorilor, tot pentru audieri, în calitate de martor. Lidia Bogdan a părăsit sediul DNA în jurul orei 14,00. După circa 40 de minute din sediul DNA Alba a ieșit și soțul acesteia, avocatul Ovidiu Jidveian- președintele PSD Alba Iulia.  Jidveian a declarat că a reprezentat, în calitate de avocat, pe una dintre persoanele aduse la audieri, dar a refuzat să precizeze numele persoanei respectiive.

Citește și Florian Farcaș, fost director al OJPDRP Alba locuieşte într-o VILĂ construită cu FONDURI EUROPENE. Precizări de la procurorii DNA

În cadrul achetei iniţiate în 25 noiembrie a fost reţinut Florian Farcaş, fost director OJDRP (actualul OJFIR) Alba. În aceeaşi perioadă, a fost audiat şi şeful Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 7 Alba Iulia, Marian Ionescu.

Acuzaţiile pentru Farcaş sunt de luare de mită, complicitate la înţelăciune şi confict de interese, precum şi complicitate la folosirea unor declaraţii false pentru obţinerea unor fonduri europene.

Citeşte şi Fostul director al OJDRP Alba, Florian Fărcaş, REŢINUT de DNA. Este cercetat pentru MITĂ într-un dosar de corupţie cu fonduri europene

Cercetările de acum s-ar desfăşura într-un dosar disjuns din acheta principală privind fapte de corupţie cu fonduri europene.

Reamintim că DNA a efectuat, în 25 noiembrie, 12 percheziţii în mai multe locaţii din Alba – la sediul Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Alba, al Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 7 Alba Iulia, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor firme – pentru suspiciuni de corupţie în legătură cu obţinerea unor fonduri europene. Zeci de persoane au fost audiate la DNA Alba.

Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Centru din Alba Iulia este în subordinea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale înfiinţată în acest an de Ministerul Agriculturii, prin reorganizarea APDRP.

Citeşte şi VIDEO: 12 PERCHEZIȚII DNA în Alba, într-un dosar de corupție cu fonduri europene. Directorul adjunct al CRFIR 7 Centru audiat

Citeşte şi DOSARUL din ALBA de corupţie cu fonduri europene: Fermier cercetat de DNA pentru că a declarat fals că oile pe care le deţinea erau născute recent, pentru a primi bani UE

Potrivit DNA, cercetările vizează un dosar de corupție cu fonduri europene, comise în perioada 2011 – 2014. Pe lângă sediile celor două instituţii publice, au fost vizate pentru percheziţii şi sediul Zen Gym din Alba Iulia.

Managerul Dragoș Feisan a confirmat la data respectivă că au fost făcute verificări la sediul bazei sportive, dar a precizat că acestea vizau societatea comercială care  patronează sala de sport.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax