Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții și imobile sechestrate în Alba și Cluj. Operațiune de amploare în România și Germania pentru o fraudă uriașă

Publicat

Peste 100 de polițiști români specializați în cercetarea infracțiunilor economice, criminaliști și luptători de acțiuni speciale, împreună cu investigatori fiscali germani, au desfășurat o acțiune amplă ce viza persoane din România bănuite de evaziune fiscală, care ar fi provocat o pagubă de peste 21 de milioane de euro statului german. Printre județele vizate se află și Alba, unde au fost percheziții și a fost pus sechestru pe mai multe imobile. 

Persoanele în cauză – cetățeni români – sunt bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală pe teritoriul statului german.

„La data de 11 septembrie 2019, echipe comune de anchetă, formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj și inspectori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au efectuat 20 de percheziții, ca urmare a extinderii cercetărilor într-un dosar penal privind comiterea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, de către cetățeni români pe teritoriul Germaniei.

Activitățile s-au derulat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. În urma acestora, au fost identificate și ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile, telefoane mobile, laptopuri, tablete, precum și alte dispozitive electronice – bunuri ce pot servi ca mijloace de probă”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În acest caz sunt cercetate 70 de persoane care ar fi păcălit statul german printr-un mecanism de fraudare a plății TVA, în cadrul căruia au fost utilizate „firme fantomă” din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria.

Prejudiciul creat statului german, prin săvârșirea acestor fapte, este de aproximativ 21.300.000 de euro, în cauză fiind dispuse măsuri asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului.

„La data de 9 octombrie 2018, în urma a 69 de percheziții efectuate de polițiștii din Cluj și autoritățile din Germania în aceeași cauză penală, au fost descoperiți și ridicați aproximativ 100.000 de lei și 30.000 de euro.

În cauză a fost aplicată măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra a 8 imobile din județele Cluj și Alba. De asemenea, 35 de persoane bănuite au fost depistate și conduse la audieri, fiind cercetate pentru evaziune fiscală.

politie mascati

Perchezițiile au fost efectuate pe raza judeţelor Cluj, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Constanța, Hunedoara, Iași, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, precum și în municipiul București la adresele persoanelor bănuite și ale societăților comerciale administrate de acestea”, se mai precizează în comunicatul Poliției Române.

Foto: Der Spiegel

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

CUGIR

L-ați văzut? Un minor de 15 ani a fugit din curtea spitalului din Cugir. Polițiștii îl caută

Publicat

Polițiștii din Alba caută un minor care a plecat din spital și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Potrivit IPJ Alba, la data de 24 noiembrie, Poliția Orașului Cugir a fost sesizată, de către personalul medical, cu privire la faptul că, în jurul orei 20:30, minorul Cassian Carmelo Chitu, de 15 ani, a fugit din curtea spitalului din Cugir, în timp ce se încerca urcarea sa în ambulanță, pentru a fi transportat la un alt spital.

Minorul are următoarele semnalmente:

  • 1,66 cm înălțime;
  • păr scurt, șaten deschis;
  • ochi verzi;

Purta bluză albă cu inscripție galbenă, pantaloni sport albaștri, pantofi sport albi.

Minorul se află sub tratament medical psihiatric.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării lui, iar acesta a fost dat în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea minorului, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Noi schimbări pregătite pentru fondurile de pensii private: ASF vrea implementarea unui sistem de alertă dacă investiția scade

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pregătește noi schimbări pentru fondurile de pensii private. Autoritatea vrea să introducă un sistem de alertă dacă investiţia scade cu cel puţin 10% faţă de valoarea de achiziţie pentru a reevalua plasamentul.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat joi, 24 noiembrie, în dezbatere publică un proiect normativ pentru modificarea și completarea Normei nr. 11/2011 privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private, aprobată prin hotărârea Comisiei de supraveghere a sistemului de pensii private nr. 22/2011.

Documentul introduce obligația administratorilor de pensii private de a implementa unele sisteme de alertă timpurie, în cazul în care valoarea unui instrument financiar din portofoliu înregistrează o scădere cu cel puțin 10% față de valoarea de achiziție, alertă care să declanșeze obligativitatea reevaluării deținerii din portofoliul fondului de pensii și adoptarea de măsuri asumate la nivelul structurii de conducere a administratorilor.

O altă schimbare reprezintă posibilitatea de a investi activele fondurilor de pensii obligatorii (Pilon II) şi facultative (Pilon III) în obligaţiuni corporative fără rating sau cu calificativ insuficient în cazul în care statul deţine, direct sau indirect, minimum 50% din respectiva companie, dar şi evaluarea instrumentelor cu venit fix (obligaţiuni) prin introducerea sursei preţurilor afişată de Bloomberg sau Reuters.

„În vederea protejării intereselor participanţilor şi beneficiarilor, proiectul de act normativ cuprinde prevederi care să extindă şi să consolideze obligaţiile administratorilor fondurilor de pensii administrate privat şi a fondurilor de pensii facultative cu privire la modul de desfăşurare a activităţii de investire şi evaluare a activelor fondurilor de pensii private, precum implementarea, în cadrul de reglementare secundară, a aspectelor comunicate administratorilor de către A.S.F. printr-o serie de adrese oficiale, transmise în perioada 2013-2021”, se precizează în expunerea de motive.

Câteva prevederi din actul normativ:

  • introducerea unor obligaţii ale administratorilor fondurilor de pensii administrate privat şi a fondurilor de pensii facultative cu privire la modul de desfăşurare a activităţii de investire şi evaluare a activelor fondurilor de pensii private
  • descrierea activităţii de investire a activelor fondului de pensii în acţiuni şi obligaţiuni emise de societăţile de proiect sau în investiţii private de capital
  • evaluarea instrumentelor financiare cu venit fix, în sensul introducerii sursei preţurilor afişată de furnizorul de cotaţii Bloomberg Finance L.P. (sursa BVL4) sau afişată de furnizorul de cotaţii Thomson Reuters S.A. (sursa RRPS)
  • introducerea prevederilor pentru calculul dobânzii zilnice acumulate, conform cărora pentru acest calcul se va utiliza exclusiv rata dobânzii la nivelul formulei / convenţiei precizate în prospectul de emisiune.

sursa: mediafax.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Redevența pentru utilizarea autobuzelor electrice la Alba Iulia și asigurările CASCO și RCA, pe masa consilierilor locali

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, în ședința din noiembrie, stabilirea redevenței pe care o va plăti STP SA primăriei, aferentă autobuzelor electrice și stațiilor de încărcare.

De asemenea, se stabilește în responsabilitatea primăriei contractarea asigurărilor RCA și CASCO pentru aceste autobuze.

Potrivit documentației ce va fi prezentată în ședința Consiliului Local din 29 noiembrie, deocamdată au fost recepționat doar un autobuz din cele 13 contractate, cu stația de încărcare aferentă.

Se propune modificarea contractul de delegare a serviciului public de transport local, prin încheiere act adițional, în sensul completării metodologiei actuale de calcul a redevenței cu stabilirea nivelului de 2% din valoarea amortizării echipamentelor – autobuze electrice și stații de încărcare.

Nivelul redevenței

Este vorba despre cele 13 autobuze electrice, cu lungimea de 12 metri, 2 stații încărcare rapidă și 13 stații încărcare lentă, achiziționate de municipiul Alba Iulia, prin programul de stat aferent.

Valoarea contractului este de 34.221.733 lei fără TVA. Au fost livrate și recepționate un autobuz electric (în valoare de 2.560.803 lei) și o stație de încărcare lentă (9.617 lei).

Nivelul redevenței propuse este de 2% din valoarea de amortizarea anuală a acestora. Redevența este suma plătită de operatorul de transport (STP SA, în acest caz), în schimbul dreptului și obligației de exploatare a infrastructurii de transport, către entitatea contractantă (primăria/AIDA-TL).

În cazul celorlate autobuze, clasice și a infrastructurii, redevența este calculată anual ca 2% din veniturile realizate din activitatea obligației de serviciu public local, din care se scad subvențiile încasate. Redevența se achită trimestrial, cel târziu până în data de 20 a primei luni a trimestrului următor celui pentru care redevența este datorată.

Pentru cele două bunuri (autobuz electric și stație încărcare lentă), redevența este de 6.414,92 lei pe 2022 (9 luni), respectiv câte 8.553,23 lei pentru fiecare an din perioada 2023-2026.

Estimarea redevenței pentru toate bunurile achiziționate este de 83.393,99 lei pe 2022 (9 luni) și câte 111.192 lei pentru fiecare an din perioada 2023-2026.

Asigurările RCA și CASCO

În ceea ce privește polițele de asigurare CASCO pentru aceste autobuze electrice, Primăria Alba Iulia se obligă ca, până la data punerii în exploatare a a cestora de către operatorul de transport și ulterior, anual, să încheie aceste asigurări pentru daune totale (pentru fiecare autobuz, pe toată perioada de exploatare a acestora de către operator). Dacă polițele cuprind franșiză, aceasta va fi suportată de primărie.

De asemenea, primăria va încheia anual RCA pentru aceste autobuze.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Națională în eter. 1 Decembrie, sărbătorit prin intermediul undelor radio de Asociația Județeană de Radioamatorism Alba

Publicat

Asociația Județeană de Radioamatorism Alba sărbătorește prin intermediul undelor radio Ziua Natională a României, stabilind legături în eter cu radioamatori din toate colțurile lumii, transmițând prin acestea, semnificația istorică a evenimentului.

Din 1990 și până azi, echipe de radioamatori din asociație, au lucrat în ajunul sărbătorii, cu indicativul special YQ0U, adunând mii de legături pe care le-au confirmat cu cărți speciale de confirmare (QSL), pe care le-au expediat tuturor celor cu care au avut contacte radio.

Am fost sprijiniți în anii trecuți de Consiliul Județean Alba, care ne-a asigurat resursele financiare necesare, dar în ultimii ani am reușit cu greu, din resurse proprii, să asigurăm banii necesari pentru tipărirea și expedierea QSL-urilor.

Anul acesta însă, două firme private, care nu au dorit să le publicăm numele, ne-au sponsorizat cu aproape toată suma necesară, astfel că ne va fi mai ușor sa atingem scopul acestei frumoase acțiuni, considerând mereu că este o datorie de onoare a radioamatorilor din Alba Iulia și județul Alba să promoveze cu mândrie Ziua Națională a României.

La mulți ani România! La mulți ani români, oriunde v-ați afla!

Președinte AJR Alba, Adrian Stoicescu – YO5BFJ

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax