Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Percheziţii și mandate de aducere în Alba și București: Sunt vizate două femei. Suspiciuni de delapidare în formă continuată

Publicat

Percheziţii în Alba și București, la persoane suspectate de delapidare. Au fost vizate două femei: managerul unei firme din București și o altă femeie din Alba, care i-ar fi fost complice. 

Managera unei firme din Bucureşti este bănuită că a făcut peste o sută de comenzi în numele firmei, având acces la platforma de comenzi, dar apoi a revândut produsele în nume personal – HDR-uri şi computere – însuşindu-şi banii.

O femeie din judeţul Alba este suspectată că a fost complice la întreaga schemă, poliţiştii făcând percheziţii atât în Capitală, cât şi în judeţul Alba.

Percheziţii în Alba și București: Comunicatul Poliției Române

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, astăzi, 22 octombrie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pun în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în municipiul București și județul și Alba, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 02.04.2021-11.07.2023, o femeie, bănuită de săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată, constând în aceea că în calitate de manager al unei societăți comerciale, având acces nemijlocit la platformele de comandă puse la dispoziție de furnizori, ar fi efectuat 111 comenzi, însușindu-și produsele comandate și evidențiate în facturi neînregistrate în gestiunea și contabilitatea societății, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de peste 367.500 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că o altă femeie, bănuită de săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare în formă continuată (7 acte materiale), constând în aceea că i-ar fi pus la dispoziție primei femei adresa unde locuiește efectiv din Municipiul Alba-Iulia, pentru a primi produsele comandate, înlesnindu-i astfel comiterea faptelor prevăzute de legea penală.

În cauză, s-a luat măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism proprietate personală a persoanei bănuite de săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată, precum și asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare aflate în proprietatea acesteia până la concurența sumei de peste 367.500 de lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare în formă continuată și complicitate la delapidare în formă continuată.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate