Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Peregrinări prin anotimpurile culturii”. Un amplu proiect cultural marca Centrului de Cultură „Augustin Bena” și CJ Alba

Publicat

Sub egida Consiliului județean Alba și a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, debutează în această lună proiectul cultural „Peregrinări prin anotimpurile culturii”. Proiectul se adresează în egală măsură melomanilor dar și iubitorilor de literatură și artă și va cuprinde o serie de evenimente artistice care aduc în lumina prezentului personalități culturale ce au influențat prin activitatea sau creația lor dezvoltarea și trecutul nostru ca națiune.

Primul eveniment cultural din cadrul acestui proiect va avea loc joi 9 mai 2013 cu începere de la ora 19, la Casa natală a lui Lucian Blaga din Lancrăm, eveniment ce se va desfășura în cadrul Festivalului Internațional ,,Lucian Blaga,, și va cuprinde un periplu prin poezia blagiană, lectura unor fragmente din romanul autobiografic ” Hronicul și cântecul vârstelor” în lectura Danielei Floroian și lieduri ale unor compozitori români celebri cum ar fi Nicolae Bretan, Carmen Petra Basacopol, Eduard Caudella, Doru Popoviciu și Marțian Negrea, în interpretarea tenorului Ioan Chiciudean acompaniat la pian de profesorul Andrei Dragomir. Organizatorii evenimentului sunt Primăria și Consiliul Local Sebeș și Centrul Cultural ,”Lucian Blaga” din Sebeș.

Al doilea eveniment cultural din cadrul acestui proiect va avea loc tot în această săptămână, în data de 10 mai, începând cu orele 20, la Blaj, în parcul Avram Iancu și va fi un concert-omagiu dedicat Reginei Maria a României. Evenimentul se va desfășura în cadrul ,,Serbărilor Libertății,, și va cuprinde o peregrinare artistică pe cărările muzicii clasice, lectura unor fragmente de jurnal extrase din romanul „Regina Maria – Povestea vieții mele” și un colaj de fotografii inedite din timpul celor mai importante evenimente istorice prin care Regina Maria a influențat destinul României. Principalul organizator al acestui inedit eveniment este Primăria și Consiliul Local Blaj în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii și Arhivele Naționale ale României.

Proiectul va continua și în lunile următoare în localitățile Alba Iulia, Aiud, Cugir, Săvârșin și Teiuș, omagiind alte mari personalități ale culturii românești. Intrarea la evenimente va fi liberă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Giovanni

    miercuri, 08.05.2013 at 14:45

    Multumim ziarului alba 24, un ziar care ne informeaza si e la curent cu toate activitatile culturale.Felicitari lui Flavia Nicolae.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax