Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pereș demontează ”realizările” cu care se laudă PSD Alba. Dispută pentru ”paternitatea” marilor investiții străine din județ

Publicat

Prezent la conferința Alianței Creștin Liberale Alba de joi, 14 august, senatorul Alexandru Pereș pune pe seama căldurii mari din ultima perioadă declarațiile ”aberante, fără substrat economic real și concret” făcute în ultima perioadă de liderii PSD Alba. Potrivit acestuia, PSD Alba și-a asumat unele merite pentru realizări comune ale administrației PDL și PNL, uitând de multe dintre promisiunile făcute pentru județul Alba.

”Conform Lideriilor PSD Alba, perdanții ultimelor alegeri europarlamentare din zona Transilvaniei, reveniți din concediul meritat sau nemeritat, inundă presa locală cu fantasmagorii și promisiuni demne de „minciunile Baronului Münchhausen”:

– „O creștere economică de 3,8%”, raportată poate la declinul PIB-ului din 2013 !

– „Atrageri de fonduri europene de peste 5 ori mai mari față de guvernarea PDL”, uitând că ultimele contracte au fost înaintate Comisiei Europene de către administrația Boc!

„Reducerea C.A.S. cu 5 puncte procentuale” (nu cu 5%) de la 1 octombrie 2014!

„Salarii mai mari”, doar în promisiuni și numai la primari și viceprimari !

„Pensii crescute”, conform prevederilor din Legea nr. 263/2010;

„Noi locuri de muncă”, dar care nu se văd !

„Indemnizații mai mari pentru mame”, însă numai din toamnă sau din 2015!

Iată de ce lucrurile bâjbâie fără finalitate clară și fără suport financiar concret.” a declarat senatorul Alexandru Pereș.

Pe de altă parte, senatorul a precizat că ”în momentul discuțiilor pentru „așezarea” noilor obiective economice de la Sebeș, respectiv STAR ASSEMBLY, PSD-ul nici nu se trezise din ultimele bătălii electorale ale anului 2008. Fie că este vorba de Star Transmission Cugir, Star Assembly Sebeș, Boch Rexroth Blaj, este clar că vorbim de realități ale eforturilor comune ale administrației PDL și PNL și nicidecum ale altor forțe politice.”

În continuare, a ținut să precizeze faptul că multe dintre promisiunile PSD pentru județul Alba nu au fost realizate. Printre promisiuni se numără: ”realizarea abatoarelor mobile pentru zona Munților Apuseni, reabilitarea DN 74 – DN 75, revigorarea orașului Teiuș – oraș fără viitor, în care CFR-ul trage să moară, sau a orașului Abrud, unde CUPRUMIN S.A. este în ceață. Acordul de mediu, reînnoit, dar lipsa de fonduri de 100 milioane de Euro, absolut necesară, lasă un gust amar locuitorilor în perspectiva unui viitor liniștit.”

O țintă a senatorului Alexandru Pereș a fost deputatul PSD Ioan Dârzu, despre care a spus că ”a uitat faptul că nu mai avem perspective clare de viitor la Abrud, Roșia Montană, Cîmpeni, Teiuș, Baia de Arieș.” Cu toate acestea, ține să precizeze faptul că ”domnul Dr. Dârzu spune și niște adevăruri, și anume faptul că în județul Alba, lucrurile avansează încet-încet spre limpezire, prin realizări concrete: Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Autostrada – Cordiroul IV, alimentarea cu apă a localităților, drumuri județene de invidiat în comparație cu cele din județele limitrofe. Acestea însă sunt dovezi clare ale implicării administrației locale împreună cu administrația centrală pentru ca județul să-și schimbe fața, iar viața locuitorilor să fie mai bună, mai optimistă. Iar toate acestea, sub coordonarea oamenilor PDL și PNL din administrație.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax