Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Performanțele financiare ale șefilor Inspectoratului Școlar Alba. Cornel Sandu + soția: venituri de 188.976 lei în 2010

Publicat

sediu ISJ Alba

Suntem în măsură să vă prezentăm declaraţiile de avere actualizate ale reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba. Asta după ce formularele completate la zi nu au fost publicate pe site-ul ISJ, de ceva timp. Am încercat să aflăm care ar fi motivul pentru care acestea nu au fost  actualizate online, însă, fie din cauza perioadei de concedii, fie a celei de desfăşurare a sesiunii a doua a Bacalaureatului, informaţiile au fost obţinute cu mare greutate. În cele din urmă, concluzia a fost că personalul IT nu a avut timp să le încarce pe platforma de internet. Astăzi, problema s-a rezolvat și am reușit să vedem care este averea șefilor din fruntea IȘJ Alba.

Inspectorul şcolar general Cornel Sandu a declarat un venit anual de 33.107 lei, provenit din ocuparea funcţiei de conducere a IŞJ Alba. La acesta se adaugă  720 de lei din postura de membru al Consiliului Consultativ al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba și indemnizația de consilier local, de 4.569 lei.

În ceea ce privește pe inspectorul școlar general adjunct Marcel Stan, veniturile din funcţie sunt de 32.260 de lei, iar suma de 6.179  de lei provine de pe urma postului de profesor la Grupul Școlar „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud.

Inspectorul școlar adjunct Elvira Rodica Andronescu a avut 34.356  de lei pe an, mai mult decât salariul primit de Cornel Sandu. Acesta este completat de 14.588 de lei, indemnizația primită pentru funcția de consilier în cadrul cabinetului unui deputat european.

Cornel Sandu, inspector școlar general

Inspectorul școlar general  al IȘJ Alba, Cornel Sandu și-a rotunjit frumos câștigurile în ultima perioadă. Alături de soție, acesta a reușit să adune anul trecut un câștig de 188.976 de lei. Pe lângă acest venit, Cornel Sandu mai deține un teren intravilan, un apartament și două autoturisme.

În declarația de avere completată de acesta pe data de 8 iunie 2011 este trecut un apartament de locuit dobândit prin cumpărare în 1996, un teren intravilan și  două autoturisme. Astfel, Cornel Sandu deține un apartament de locuit de 75 de metri pătrați, un Daewoo Cielo din 2003, care i-a fost donat de cumnatul său și un Ford Focus din 2010.

Pe lângă acestea, inspectorul general al IȘJ  mai deține trei conturi bancare. Față de anul trecut, sumele din bancă au mai crescut puțin, la fel și numărul conturilor deschise. Conform  declarației pe anul 2009, Cornel Sandu avea un cont la BRD în valoare de 4.000 de lei și un cont de 10.000 de euro la Bancpost. După noua declarație completată la data de 8 iunie anul acesta, vedem că există 3 conturi bancare. Unul la BRD, care între timp a mai crescut ca sumă, de la 4.000 de lei la 50.000 de lei, un cont la Bancpost  de 11.500 de euro și un alt cont la BCR în valoare de 15.000 de lei. Putem să spunem că inspectorul școlar general are de unde să pună bani la bancă. Asta pentru că din funcţia de inspector general la IȘJ Alba are un venit anual de 33.107 lei, iar 74.334 lei sunt câștigați din postura de manager de proiect, în vreme ce 720 de lei revin din funcția de membru al Consiliului Consultativ al AJOFM Alba. Față de anul 2009, veniturile au scăzut atât în ceea ce privește salariul de la IȘJ, de la 42.102 lei la 33.107 lei, cât și în ceea ce privește calitatea de membru al Consiliului Consultativ la AJOFM Alba, unde suma încasată anual a scăzut de la 1.954 lei la 720 de lei.  De asemenea, Cornel Sandu deține și funcția consilier local în cadrul Primăriei Alba Iulia, de unde primește o indemnizație de 4.569 de lei. Conform declarației de interese, acesta deține și funcția de vicepreședinte PD-L Alba Iulia.

Și soția acestuia are un venit considerabil, de 62.308 lei din activitatea de bază și realizarea de proiecte la Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic București. Suma de 1.922 de lei provine soției acestuia și din activitatea didactică desfășurată la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia. De asemenea, soția lui Cornel Sandu mai deține postul de expert educațional în cadrul Primăriei Alba Iulia, de unde are un câștig de 3.466 de lei, funcția de expert în cadrul ADR Sud-Vest Oltenia – 7014 lei și expert la ADR Centru – 1.536 de lei.

Marcel Stan, inspector școlar adjunct IȘJ Alba

În ceea ce îl privește pe inspectorul școlar adjunct, Marcel Stan, veniturile sunt tot considerabile. Pentru funcția deținută la IȘJ Alba, acesta primește un venit anual de 32.260 de lei. Comparativ cu anul 2009, suma este mult mai mare, când venitul era de 20.667 lei. De asemenea, Marcel Stan deține și funcția de profesor la Grupul Școlar „HCC” Abrud, de unde are un câștig de 6.179 de lei pentru activitățile desfășurate. Marcel Stan mai deține și funcția de consilier local la Primăria Abrud. De aici primește o indemnizație de 3.638 de lei pe an. Veniturile mai sunt rotunjite cu suma de 22.576 de lei care îi revine pentru funcția de asistent manager la Casa Corpului Didactic Alba. Inspectorul școlar general mai deține și funcția de vicepreședinte a PD-L Abrud, după cum se arată în declarația de interese.

La aceste venituri se adaugă cele ale soției, care câștigă 36.768  de lei proveniți anual din salariul de director și profesor la Grupul Școlar „HCC” din Abrud. De asemenea, doamna Stan deține funcția de expert pe termen lung la IȘJ Alba, cu un venit anual de 1.805 lei. Familia Stan mai deține două conturi bancare: unul de 28.000 de lei deschis la BRD și unul de 35.334 lei deschis la BT Abrud. Familia Stan mai deține două autoturisme dobândite prin cumpărare: o Dacia Supernova și un Logan. De asemenea, pe numele soției se află un apartament, cumpărat în Cluj-Napoca, iar pe numele lui Marcel Stan – o casă și un teren intravilan, moștenite.

Rodica  Andronescu, inspector școlar adjunct IȘJ Alba

Conform declarației de avere, familia Andronescu deține două imobile în Alba Iulia, un apartament cumpărat și o casă construită în anul 2002. La capitolul autoturisme deținute, pe declarația de avere apar două mașini, un Opel Vectra și un Ford Focus din 2001, ambele  dobândite prin achiziționare. În ceea ce privește veniturile, doamna Andronescu are un câștig de 34.356 lei anual din funcția de inspector adjunct la IȘJ. De asemenea, 15.055 de lei îi revin acesteia din proiecte.Veniturile familiei sunt întregite de soțul acesteia, care deține funcția de director la ALEA Alba și de unde are un venit anual de 53.302 de lei. Rodica Andronescu mai deține și funcția de consilier județean în cadrul CJ Alba, de unde are o indemnizație anuală de 4.946 lei, dar și cea de consilier în cadrul cabinetului unui deputat european. De aici, Rodica Andronescu câștigă 14.588 de lei. Ea mai deține funcția de președintă a Organizației Județene a Femeilor din cadrul Partidului Democrat Liberal și cea de președintă a fundației „Alături de tine”. Și la numărul de credite bancare, familia Andronescu stă bine. Aceștia au contractat un împrumut în valoare de 15.450 lei de la BCR și 6000 de lei de la CAR.

După cum se poate observa, coordonatorii activității de învățământ din județul Alba nu se pot plânge că nu le ajung veniturile. Din funcțiile diverse mai mult sau mai puțin bugetare și proprietățile mai mult sau mai puțin donate, pot spune că dețin confortul și liniștea să se concentreze asupra performanței educaționale, care, din păcate, mai ales prin prisma ultimelor rezultate la examenul de maturitate, arată o situație deloc îmbucurătoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toby

    marți, 06.09.2011 at 17:25

    ….oamenii astia mai si dorm !!!!? ….sunt supermani …..avizi de bani castigati usor doar pt ca sunt la putoare …in timp ce scolile pe care le patroneaza scot tampiti care ii vor sanctiona la vot ca sa le demonstreze contrariul ca tampitii sunt ei profesorii

  2. marius

    miercuri, 07.09.2011 at 06:56

    Oameni buni, pe Sandu-***** nu il va da jos nimeni ! dar de ce nu vorbiti si de un ala…. NEGUCIOIU… tot din Inspectorat… sa fie oare pentru ca el nu are veniturile la vedere???? Doar cine e la inceputul carierei in invatamant stie cata umilinta are de la acestia… Pacat de acest oras frumos, de aceasta tara care a fost candva frumoasa…. acum toate cele frumoase sunt istorie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax