Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Performanță cu epoleți”: Elevi și profesori de la Colegiul Militar din Alba Iulia vor promova joi instituția, la Dej

Publicat

elevi militar

60 de elevi și trei cadre didactice de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia vor participa joi, în municipiul Dej, la cea de a doua ediţie a proiectului de promovare a colegiului și a învățământului militar preuniversitar, „Performanţă cu epoleţi”.

Joi, 22 noiembrie, un număr de 60 de elevi şi trei cadre vor participa, în municipiul Dej, la cea de-a doua ediţie a proiectului de promovare a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”, „Performanţă cu epoleţi”. Proiectul se înscrie în cadrul campaniei de promovare a învăţământului militar preuniversitar, având grup ţintă – elevii de gimnaziu, clasele VII şi VIII.

Prezenţa elevilor în uniformă în rândul colegilor mai mici va presupune prezentarea unor secvenţe specifice colegiului militar, exerciţiu demonstrativ cu arme (drill-team), susţinerea unui spectacol artistic (muzică folk, muzică uşoară, dans medieval şi moment folcloric), prezentarea şi distribuirea unor pliante, socializarea cu elevii de gimnaziu interesaţi de o carieră militară.

„Demn de menţionat că, în cadrul primei ediţii a proiectului „Performanţă cu epoleţi”, desfăşurată în luna ianuarie 2018, am străbătut 1.000 de kilometri, am traversat patru judeţe, am vizitat şapte şcoli gimnaziale şi am întâlnit aproximativ 2.000 de elevi. Aceştia au avut ocazia să vadă live un drill-team şi câteva momente artistice, dovada exemplară a instruirii, formării şi activităţilor extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Acest lucru a avut ca rezultat creşterea numărului de candidaţi la examenul de admitere din vară, unde mai mult de 20 de beneficiari ai proiectului (candidaţi) au fost declaraţi admis”, au transmis reprezentanții colegiului albaiulian.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax