Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Performanță la 8 ani: Sportiva Anna Duma de la CSU Alba Iulia, câștigătoare pe o categorie de concurs, la Cupa Alba Junior 2024

Publicat

Sportiva Anna Duma de la Clubul Sportiv Universitar din Alba Iulia este câștigătoare la categoria 10 ani fete, în cadrul turneului de tenis Cupa Alba Junior, ediția 2024. Competiția a adunat peste 60 de copii practicanți ai sportului alb, la mai multe categorii de vârstă.

În vârstă de doar 8 ani, Anna a reușit o performanță cu atât mai importantă cu cât a participat la o categorie superioară vârstei sale, fiind cea mai tânără dintre competitoare.

Mai mult decât atât,  a reușit să câștige turneul fără a pierde vreun meci, atât în grupe (trei victorii), cât și în semifinale și finală.

Elevă în clasa a II-a în cadrul Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia, tânăra tenismenă albaiuliană reușește astfel câștigarea primului turneu din carieră, după ce în trecut a mai participat la diverse competiții organizate la nivel local, dar și în județele limitrofe.

Pasiunea pentru tenis

Fericită pentru performanța obținută, Anna Duma spune că își dorește ca acesta să fie un prim pas mare spre o carieră promițătoare în tenis, având obiective mărețe pentru viitor.

Jucătoarea sa de tenis preferată este Naomi Osaka, câștigătoare a patru trofee de Mare Șlem. Tânăra sportivă reprezentantă a Clubului Sportiv Universitar din Alba Iulia vrea cel puțin să îi egaleze performanțele japonezei și privește cu optimism ceea ce urmează pentru propria carieră:

”Vreau să ajung la turneele de la Roland Garros și Wimbledon, pe care să le și câștig”, spune Anna.

Pasionată de tenis încă de la o vârstă fragedă, urmărind cu interes cele mai importante tenismene din lume, Anna își dorește ca prin multă muncă, seriozitate și pasiune în ceea ce face să ajungă cât mai repede în top: ”Chiar dacă nu mai joacă, mi-a plăcut mereu de Serena Williams și aș vrea să îi depășesc performațele obținute, vreau să devin cea mai bună jucătoare din lume”.

Anna Duma este legitimată la Clubul Sportiv Universitar din Alba Iulia din toamna anului 2020.

Cupa Alba Junior a fost organizată de Consiliul Județean Alba, în cadrul Bazei Sportive Pro Linca din Alba Iulia în perioada 20-21 septembrie 2024,

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate