Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERFORMANȚĂ: Miriam Bulgaru, prima victorie a carierei pe un tablou principal WTA. Calificare în turul doi la Transylvania Open

Publicat

Jucătoarea de tenis din Alba Iulia, Miriam Bulgaru (locul 208 WTA), a reușit prima victorie a carierei pe tabloul principal al unui turneu WTA 250, trecând de Ipek Oz (Turcia, 210 WTA), scor 7-5, 6-3 în runda inaugurală de la Transylvania Open.

Miriam a adus prima victorie românească pe tabloul de simplu al turneului de la Cluj-Napoca, dotat cu premii în valoare totală de 259.303 de dolari.

În optimile de finală, sportiva din Alba Iulia se va duela cu Rebeka Masarova (Spania, 67 WTA).
”Mulțumesc tuturor pentru atmosferă! Ați fost la înălțime! Vă aștept și miercuri, în turul 2!” a transmis Miriam, pe contul ei de Facebook.
”Clipe de bucurie în această seară la BT Arena din Cluj-Napoca!

Am urmărit din tribune meciul de tenis câștigat de Miriam Bulgaru, albaiulianca legitimată la CSM „Unirea” Alba Iulia, care s-a calificat în optimile de finală la Transilvania Open, turneu din categoria WTA 250” a scris și primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Miriam Bulgaru: Una dintre cele mai importante victorii ale carierei – Transylvania Open

Deși în acest sezon Miriam a avut câteva rezultate notabile în turnee de categorie WTA125K (semifinale în Slovenia, la Ljubljana, turul doi la Makarska, venind din calificări), victoria de astăzi se poate dovedi una dintre cele mai importante ale carierei, au transmis cei de la Transylvania Open, în cronica meciului.

Asta pentru că avansează pentru prima dată în optimile unui turneu WTA 250, chiar în fața propriilor suporteri, acasă, după o evoluție solidă, spectaculoasă.

Meciul a fost, până la un punct, echilibrat, dar Miriam are meritul de a fi gestionat impecabil momentele mari ale acestei partide, în condițiile în care Oz a revenit întotdeauna, a salvat mingi de set și nu a părut că cedează prea ușor.

Cronica meciului

Primul set a fost unul disputat, în care ambele jucătoare s-au descurcat mai bine la retur decât pe propriul serviciul.

Miriam a fost prima jucătoare care a izbutit break-ul și, deși nu a reușit întotdeauna să-l confirme, a avut grijă să rămână în față, să pluseze cu returul.

La 4-2, Miriam a pierdut break-ul, dar a răspuns prompt un game mai târziu, cu returul, când a urcat la 5-3, având șansa să servească pentru set.

Dat fiind dinamica acestui meci, Miriam nu a putut închide setul la 5-3. Oz a făcut o treabă excelentă cu returul, și-a luat break-ul înapoi și a reintrat în set.

De la 5-4 încolo, partida a crescut din punct de vedere al intensității și al calității: Miriam a avut o minge de set, dar Oz a anulat-o cu un as;

Miriam și-a curățat jocul de erori, a făcut un game aproape perfect la 5-5 și s-a pus din nou într-o situație favorabilă, Oz servind pentru a rămâne în set.

De data asta, Miriam a luat șansa apărută cu ambele mâini. A profitat de nesiguranța arătată de turcoaică în game-ul 11, a căutat să forțeze eroarea, să atace mai hotărât și i-a reușit: după mai bine de o oră de joc, Miriam a închis primul set.

Setul doi a avut o cu totul altă traiectorie. Miriam Bulgaru a început mai încrezător – încărcată cu încredere și energie după primul set – și i-a ieșit aproape tot ce a încercat: de la scurte, lovituri de rever din săritură, lovituri de forehand biciuite (o specialitate a sa) și până la retururi direct câștigătoare sau passing shot-uri.

În partea cealaltă, Ipek Oz – venită din calificări – n-a mai avut resurse pentru a putea rezista, ea primind inclusiv îngrijiri medicale la scorul de 0-3 în setul doi.

Următoarea adversară pentru Bulgaru va fi favorita 4 a turneului, Rebeka Masarova, care a învins-o astăzi, în două seturi, 6-4, 6-0, pe Noma Noha Akugue.

Foto: Transylvania Open

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax