Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Performanță școlară la Colegiul ”I. M. Clain” Blaj: 7 calificări la etapele naționale ale unor olimpiade și concursuri

Publicat

Elevii Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj au reușit performanța de șapte calificări etape naționale ale unor olimpiade și concursuri, până acum, în anul școlar 2019-2020.

Două eleve de la Colegiul Național ”I. M. Clain”Blaj au reușit performanța calificării la etapa națională a Olimpiadei de Biologie: Casiana Maria Cătăuță (clasa a IX-a C) și Elena-Andreea Voina (clasa a X-a C), coordonate de profesor Sabo Cătălina.

Elena-Andreea Voina s-a calificat la națională și la Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață”, profesor coordonator Ana-Maria Comșa.

De asemenea, elevele Andreea Rus și Daria Someșan, ambele din clasa a VII-a B, sub îndrumarea profesoarei Adriana Zaharia, s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de limba latină.

La Concursul Național de Geografie ”Terra”, elevul Robert Boancăș din clasa a VII-a, coordonat de prof. Livia Mureșan, a obținut punctajul necesar pentru a trece la etapa națională.

Echipa de robotică RUBIX a Colegiului Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj s-a calificat la faza națională a celui mai mare concurs de robotică din România. La faza regională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 7-9 februarie, Rubix Blaj a obținut locul 1 – THINK AWARD și s-a calificat la faza națională a competiției. Componența echipei Rubix Blaj este următoarea: Nicolae Avram, Vasile Bogdan, Dorin Iulian Comșa, Gabriel Puia, Diana Străjan, Diana Boitor, Anca Geogean, Darius Pușcă, Tudor Spineanu, Maria Vrenghea, Andreea Oniga, Radu Râșniță, Paul Aldea, Cristian Moldovan, Cătălina Voina, mentor prof. Romanța Ghiță.

”Fiind unul dintre colegiile de top din județul Alba, la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj se promovează un învățământ de calitate, bazat pe obținerea performanței școlare la cât mai multe discipline.

În vederea obținerii unor rezultate școlare excepționale, elevii participă la olimpiadele și concursurile școlare cu interes și seriozitate, fiind mereu încurajați să-și lărgească universul cunoașterii de către cadre didactice implicate, care au demonstrate că a fi dascăl înseamnă, dincolo de pregătirea de specialitate, și dăruire sufletească”, transmit reprezentanții Colegiului.

Reprezentanții conducerii Colegiului Național ”I.M. Clain” Blaj – director prof. Ioan Tomoiagă și director adj. prof. Ana Marcu – felicită elevii și cadrele didactice pentru rezultatele de excepție obținute în acest an școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax