Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pericolul anunțurilor fictive de angajare de pe internet. Persoană din Alba, înșelată după ce s-a interesat de un loc de muncă

Publicat

Pericolul anunțurilor fictive de angajare de pe internet. Cum a ajuns o persoană din Alba să fie înșelată după ce s-a interesat de un loc de muncă în afara țării. 

Cazul este prezentat pe scurt, într-o motivare a magistraților Judecătoriei Alba Iulia, din data de 14 august 2024. 

Modalitatea de atragere în cursă a celor care caută un loc de muncă este una simplă. De cele mai multe ori sunt folosite anunțuri pe rețelele de socializare, anunțuri postate pe diverse grupuri.

Anunțul respectiv este unul vag de cele mai multe ori, iar cei care îl văd sunt încurajați să contacteze un număr de telefon, sau să discute prin mesaje.

După o discuție, escrocii care pozează în angajatori, sau intermediari pentru firme din străinătate, cer bani pentru întocmirea dosarului de angajare.

Asta s-a întâmplat și în cazul descris în motivarea instanței din Alba Iulia.

Cum au acționat escrocii

S-a întâmplat în luna noiembrie a anului 2022, când victima din acest dosar a văzut un anunțt de angajare, pe o platformă de internet.

”a accesat un anunț online referitor la o oportunitate de angajare în străinătate, a luat legătura telefonic cu o persoană necunoscută căreia i-a transmis suma de 350  lei pentru întocmirea dosarului de angajare, iar ulterior această din urmă persoană nu i-a mai răspuns persoanei vătămate”, se arată în motivarea instanței.

După ce și-a dat seama că a fost înșelată, persoana în cauză a mers la poliție pentru a face depune o plângere.

Polițiștii nu au reușit să dea de urma escrocului de pe internet. Drept urmare procurorul de caz a cerut închiderea dosarului.

În data de 14 august 2024, judecătorii din Alba Iulia au admis cererea procurorilor și au închis dosarul. Decizia a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate