Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pericolul inundațiilor și viiturilor nu a trecut. ANM anunță noi ploi torențiale, la sfârșitul acestei săptămâni

Publicat

Inundațiile și viiturile au făcut prăpăd în mai multe localități din Alba și din țară în ultimele zile, iar pericolul nu a trecut. La sfârșitul acestei săptămâni sunt așteptate noi ploi torențiale, a anunțat directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, la Antena3. 

Potrivit directorului ANM, marți este posibil să se înregistreze la nivel local, în jumătatea vestică a țării, cantități de 25-35 l/mp.

„Începând de joi, după-amiază și mai ales sfârșitul de săptămână, vineri, sâmbătă și duminică, tot în aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi una deosebit de accentuată, cu cantități din nou importante de precipitații.

Într-adevăr, ne așteptăm ca la acest sfârșit de săptămână, din nou în Oltenia, în Banat, în Crișana, în Transilvania, să consemnăm cantități importante de precipitații, în condițiile în care observăm deja ce s-a întâmplat de la începutul lunii și până în prezent. În aceste zone avem cantități care se apropie și chiar depășesc media climatologică a lunii iunie”, a spus Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Reamintim faptul că localitățile Ighiu și Șard au fost puternic afectate de inundații duminică seara, după ce o furtună puternică s-a abătut asupra zonei. În total, peste 100 de gospodării au fost afectate de inundațiile de duminică și luni, în județul Alba. Este vorba despre case (subsoluri), curți, grădini din opt localități. Au fost și două drumuri blocate temporar, iar localnici din Șard, Țelna și Ighiu au rămas și fără curent. Luni seara, alimentarea cu energie electrică era reluată.

Vezi și UPDATE FOTO-VIDEO: INUNDAȚII în comuna Ighiu. Străzile și gospodăriile oamenilor, măturate de o viitură. Imagini dramatice

sursa: antena3.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax