Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Pericolul nevăzut de pe tastatură. Ce poate ascunde cea mai utilizată parte a unui calculator

avatar

Publicat

Sute de bacterii pe centimetru pătrat se află pe cea mai utilizată parte a unui calculator: tastatura. Un studiu ne arată că pe tastatura pe care o folosim de zi cu zi se află mai mulți microbi decât pe colacul unei toalete.

Scriem ore întregi pe ea, mâncăm, strănutăm, tușim, activitatea zilnică pe care orice persoană o are asupra unei banale tastaturi. Dar te-ai întrebat vreodată ce se află pe o tastatură dar nu se vede?

Oameni de știință australieni au analizat activitatea zilnică a unui utilizator de tastatură și au descoperit că pe ea se pot afla peste 400 de bacterii pe centimetru pătrat, în timp ce pe un colac obișnuit de toaletă se pot afla 50 de bacterii pe centrimentru pătrat.

În experimentul făcut, oamenii de știință au descoperit urme de mâncare între taste, secreții de salivă și particole de piele moartă.

Printre bacteriile identificate se află între ele unele chiar rezistente la medicamente, din această cauză specialiștii ne recomandă să ne spălăm pe mâini de fiecare dată când folosim tastatura și să nu mâncăm direct la calculator.

sursa: digi24.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Turişti răniţi pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Şureanu. Au suferit fracturi la membre

avatar

Publicat

smurd

Doi turiști au fost răniți sâmbătă pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu, unul cu fractură la un picior, iar celălalt la umăr. „La punctul de lucru SMURD Șureanu în cursul zilei de astăzi au fost înregistrate 2 intervenții. Un pacient cu fractură tibie stângă, care a fost predat echipajului SMURD Sebeș (sosit la întâlnire […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse, decizie a Curții Constituționale

avatar

Publicat

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse. Curtea Constituţională a considerat întemeiate argumentele agenţilor şi anume că presemnalizarea aparatelor radar şi montarea lor doar pe maşini inscripţionate ar creşte numărul morţilor pe şosele. Modificările aduse sunt contrare și prevederilor din Constituție privind dreptul la viață și la integritatea fizică și psihică. Se consideră că obligativitatea acestei presemnalizări […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Președintele Klaus Iohannis, la schi în Munții Șureanu. S-a fotografiat cu turiștii

avatar

Publicat

Iohannis la schi

Nu mai este o noutate că președintele Klaus Iohannis este un pasionat al sporturilor de iarnă, în special al schiului, și nu ratează nici o ocazie de a ajunge pe pârtie la Domeniul Schiabil Șureanu. Adepții acestei zone se întâlnesc cu el destul de des. Așa s-a întâmplat și sâmbătă când președintele a fost din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri mai drastice împotriva gripei, aplicate în spitale și școli. Două cazuri, confirmate în județul Alba

avatar

Publicat

spital campeni

Spitalele şi şcolile au primit ordin să aplice măsuri drastice ca să oprească răspândirea gripei, asta după ce boala a luat 19 vieți. Situaţia este gravă, o recunoaşte chiar ministrul Sănătăţii, care spune că România este în pragul epidemiei de gripă. „Situația este foarte gravă în acest moment, numărul cazurilor confirmate a depășit cazurile estimate. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate