Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pericolul nevăzut de pe tastatură. Ce poate ascunde cea mai utilizată parte a unui calculator

Publicat

Sute de bacterii pe centimetru pătrat se află pe cea mai utilizată parte a unui calculator: tastatura. Un studiu ne arată că pe tastatura pe care o folosim de zi cu zi se află mai mulți microbi decât pe colacul unei toalete.

Scriem ore întregi pe ea, mâncăm, strănutăm, tușim, activitatea zilnică pe care orice persoană o are asupra unei banale tastaturi. Dar te-ai întrebat vreodată ce se află pe o tastatură dar nu se vede?

Oameni de știință australieni au analizat activitatea zilnică a unui utilizator de tastatură și au descoperit că pe ea se pot afla peste 400 de bacterii pe centimetru pătrat, în timp ce pe un colac obișnuit de toaletă se pot afla 50 de bacterii pe centrimentru pătrat.

În experimentul făcut, oamenii de știință au descoperit urme de mâncare între taste, secreții de salivă și particole de piele moartă.

Printre bacteriile identificate se află între ele unele chiar rezistente la medicamente, din această cauză specialiștii ne recomandă să ne spălăm pe mâini de fiecare dată când folosim tastatura și să nu mâncăm direct la calculator.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax