Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Pericolul nevăzut de pe tastatură. Ce poate ascunde cea mai utilizată parte a unui calculator

avatar

Publicat

Sute de bacterii pe centimetru pătrat se află pe cea mai utilizată parte a unui calculator: tastatura. Un studiu ne arată că pe tastatura pe care o folosim de zi cu zi se află mai mulți microbi decât pe colacul unei toalete.

Scriem ore întregi pe ea, mâncăm, strănutăm, tușim, activitatea zilnică pe care orice persoană o are asupra unei banale tastaturi. Dar te-ai întrebat vreodată ce se află pe o tastatură dar nu se vede?

Oameni de știință australieni au analizat activitatea zilnică a unui utilizator de tastatură și au descoperit că pe ea se pot afla peste 400 de bacterii pe centimetru pătrat, în timp ce pe un colac obișnuit de toaletă se pot afla 50 de bacterii pe centrimentru pătrat.

În experimentul făcut, oamenii de știință au descoperit urme de mâncare între taste, secreții de salivă și particole de piele moartă.

Printre bacteriile identificate se află între ele unele chiar rezistente la medicamente, din această cauză specialiștii ne recomandă să ne spălăm pe mâini de fiecare dată când folosim tastatura și să nu mâncăm direct la calculator.

sursa: digi24.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

AIUD

Sergiu Pasca, tânărul savant de renume mondial din județul Alba a mai obținut un premiu internațional pentru cercetare

avatar

Publicat

sergiu pasca

Sergiu Pașca original din Aiud a primit săptămâna trecută un prestigios premiu internațional pentru cercetările sale avansate în biologia celulară a creierului uman. Cercetările pe care tânărul din Aiud le conduce în laboratorul său din Universitatea Stanford, sunt considerate pași mari în diagnosticarea și tratarea unor boli neuropsihiatrice, ca epilepsia, autismul sau schizofrenia. Distincția a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Un autocar ce transporta muncitori din Ocna Mureș a ars ca o torță pe centura Vâlcele- Aphida din Cluj

avatar

Publicat

Un autocar care transporta muncitori de la o fabrică din Cluj la Ocna Mureș a luat foc vineri noaptea, pe centura Vâlcele – Apahida. În autocar se aflau 29 de muncitori, aceștia fiind și cei care au anunțat șoferul că iese fun din spatele autovehiculului. Deși pompierii din Cluj au intervenit rapid autocarul a fost făcut […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Copiii de azi, liderii de mâine. Membrii RotaKids din Alba Iulia și-au ales noua echipă de conducere

avatar

Publicat

Copiii de azi, liderii de mâine. Sâmbătă, au avut loc alegerile pentru bordul RotaKids Alba Iulia. Pentru a fi votați în funcția dorită, cei mici au avut de realizat și prezentat un proiect de acțiuni caritabile sau dezvoltare personală. După o perioadă de dezbateri membrii clubului și-au ales liderii pentru următorul an. Sâmbătă 21 octombrie, la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Zilele liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia. Zece zile de activități cultural-artistice realizate de elevi

avatar

Publicat

Zilele Liceului de Arte “Regina Maria” sunt celebrate anual între 15 și 24 octombrie. Elevii alături de cadrele didactice celebrează zilele şcolii printr-o serie de activităţi cultural-artistice menite să-i apropie pe elevi de sensurile mai adȃnci ale studierii artelor – muzică, arte plastice, arhitectură ȋn vederea dobȃndirii unei ȋnţelegeri extinse a efectelor pe termen lung […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate