Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pericolul revine la Ocna Mureş: Malul din apropierea sondelor se prăbuşeşte în lac. Oraşul miroase a păcură

Publicat

Surpările de la Ocna Mureş care au pus în pericol, în decembrie anul trecut, siguranţa întregului oraş revin din nou în atenţia locuitorilor. După mai multe luni de linişte, o porţiune din malul din apropierea sondelor de exploatare a sării s-a prăbuşit în lac, miercuri, în jurul orei 15.00.

„Azi, 14 septembrie 2011 în jurul orei 15.00, mai mulţi martori au observat o agitaţie a apei din groapa formată în urma prăbuşirii din decembrie 2010 a Magazinului Plus din Ocna Mureş. <Bolboroseala> observată de martori era efectul prăbuşirii unor porţiuni mai mari din mal, ca efect al taluzării. S-a mai putut observa apariţia la suprafaţa apei a păcurii într-o cantitate mare”, arată ocnamureşonline.ro.

Potrivit primarului Augustin Drăguţ, „taluzarea are loc în jurul sondei de lângă groapă. Surparea malului are loc spre sondă, deci spre celelalte gropi şi nu spre zonele locuite”. Prima explicaţie apărută este că prăbuşirile sunt rezultatul taluzării malului, care cel mai probabil ar fi atins golul format de sub sondă în urma exploatării.

Miercuri, în întreg oraşul Ocna Mureş se putea simţi un pronunţat miros de păcură. Potrivit autorităţilor locale, singurul pericol iminent îl reprezintă prăbuşirea sondei din apropierea lacului. De altfel, pe suprafaţa lacului pluteşte o porţiune mare de păcură.

Reamintim că, în luna decembrie 2010, craterul apărut din senin a provocat prăbuşirea supermarketului „Plus” şi a cauzat pierderi în valoare de 6 milioane de euro.

Sursa foto 2: www.ocnamuresonline.ro.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. parincp

    miercuri, 14.09.2011 at 17:14

    Orasul nu miroase a pacura,nu i nici o politie,nu i nici un om,deci nu a fost nimic…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax