Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Perioada de depunere a proiectelor PNRR destinate investițiilor pentru producerea a energiei eoliene și solare a fost prelungită

Publicat

Ministerul Energiei anunță că a fost prelungită perioada de depunere a proiectelor pentru fonduri din PNRR destinate investițiilor pentru instalarea de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară.

Termenul inițial era 31 mai 2022, dar printr-un ordin a fost prelungită perioada cu două săptămâni, respectiv până la 15 iunie 2022, ora 17.00.

”Investițiile în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrată, sunt o prioritate pentru noi.

De aceea am semnat ordinul pentru modificarea ghidului specific – Condiții Specifice de accesare a finanțării din fonduri europene aferente PNRR aferent Măsurii de investiții I.1 din cadrul Componentei C.6 Energie – Pilonul I.

Am încredere că vor fi depuse multe proiecte, pentru că există interes”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, într-un comunicat.

Ghidul Specific, care poate fi accesat pe site-ul ministerului Energiei, la rubrica ”Finanțări Europene – PNRR” , are ca obiect sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la rețea – luna iunie 2024.

Valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum:

Energie eoliană

  • 1.300.000 Euro/MW- pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 650.000 Euro/MW- pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Energie solară

  • 750.000 Euro/MW – pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 425.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiții.

Proiectele pot fi depuse pe platforma PNNR, potrivit comunicatului Ministerului Energiei.

Fondurile se alocă doar pentru proiectele pentru nou înființate.

”Nu se finanțează retehnologizare. Se adresează microîntreprinderilor, IMM-urilor și întreprinderilor mari.

Autoconsumul de 50% din producție se punctează suplimentar, nu este condiție de eligibilitate a aplicantului”, se specifică pe Facebook.

sursa foto: pexels.com, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax