Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PERLE la BAC 2014: Ce răspunsuri haioase au dat elevii din Alba la proba scrisă de Limba și Literatura Română

Publicat

elevi

Așa cum era de așteptat, și la Bacalaureatul de anul acesta elevii din anii terminali de liceu și-au pus toată imaginația pe foaia de examen. Dacă pentru unii, acest lucru va însemna o notă mare, pentru mulți alții, faptul că au scris cu toată sinceritatea nu face decât să îi amuze pe profesorii corectori.

Citește și BACALAUREAT 2014 în ALBA: REZULTATE pe LICEE, înainte de contestaţii. Topul candidaţilor în funcţie de medii şi TOP LICEE

Ca în fiecare an, răspunsurile haioase se transformă în „PERLE LA BAC”, momente de care toată lumea își va aminti cu zâmbetul de buze.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014 în ALBA: VINERI, proba LA ALEGERE a profilului. Candidaţi înscrişi şi MODELE de SUBIECTE

PERLE la BAC în ALBA

Absolvenţii de la profilul real au avut la primul subiect al probei scrise la Limba şi literatura română un text din „Omul de vis“, de Cezar Petrescu. La una dintre cerinţe, elevii trebuiau să construiască un enunţ care să conţină subiectul os. Un candidat din Alba a scris pe foaia de examen două exemple: „Cu BAC-ul mi-a ajuns cuţitul la os“, respectiv „Profa mea de română are mai mult os decat carne“.

Un alt tânăr a dat dovadă de originalitate când a avut de prezentat rolul verbelor la timpul imperfect în textul pe care-l avea în faţă. A conjugat verbul a fura la timpul imperfect şi l-a trecut în „contul“ politicienilor: „Eu politician furam, tu politician furai, El/ea politician fura, noi politicienii furam, voi politicieni furaţi, ei/ele politicieni furau“.

La ultimul subpunct de la primul subiect, absolvenţii trebuiau să vorbească despre condiţia umană determinată de real şi de necesităţile stringente. Unul dintre candidaţi a explicat astfel: „Într-o Românie într-o ureche, necesităţile stringente nu pot fi acoperite cu venituri de mizerie“.

La subiectul al doilea al probei scrise, absolvenţii de la profilul real au avut de redactat un text de 150-300 de cuvinte despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos. „Prevăd că multe dintre colegele mele vor ridica în slăvi stilul de viaţă sănătos, cu fraze pompoase, dar uită de shaormă, chipsuri, Coca, cu care se răsfăţau în pauza mare. Cât despre campaniile de promovare a stilului de viaţă sănătos, cele mai multe sunt cu dedicaţie pentru mari corporaţii. Din punctul meu de vedere echilibrul e sfânt şi când vine vorba de stilul de viaţă“, a scris pe foaia de examen unul dintre aspiranţii la diploma de Bacalaureat din judeţul Alba.

sursa: adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax