Connect with us
Publicitate

AIUD

Permis auto cumpărat cu 2000 de euro de pe Facebook. Ce a pățit un bărbat din Alba după ce a mers cu ”documentul” la poliție

Publicat

Un bărbat din Alba a fost condamnat pentru fals în acte, după ce a mers la poliție, să își schimbe permisul. Însă, permisul pe care îl avea era fals, cumpărat de pe Facebook. 

Cu 2000 de euro, acesta și-a cumparat un permis englezesc pentru a conduce următoarele categorii de autoturisme: B1/ B/ BE/ C1/ C/ C1E/ CE/ f/ k/ p / q.

Deși știa că este fals acesta a crezut că îi poate păcăli pe polițiști. Însă, cei de la Permise Auto și-au dat seama că actul este un fals. Drept urmare, bărbatul s-a ales cu un dosar penal, iar în data de 22 martie 2024, cu o condamnare.

Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Aiud, iar bărbatul a fost judecat și condamnat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Permis cumpărat de pe Facebook cu 2000 de euro

În luna iulie, august a anului 2020, bărbatul în cauză se afla în Germania. La un moment dat a găsit un anunț pe Facebook, unde o persoană vindea permise false de conducere cu 2000 de euro.

Bărbatul a trimis datele personale, o poză, dar și suma de 2000 de euro, pentru a primi în schimb un permis auto. Era vorba despre un permis ce imita documentele emise de autoritățile din Marea Britanie.

În luna iulie/august a anului 2020 inculpatul, în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, a găsit prin intermediul platformei de socializare Facebook o persoană care i-a promis că-i va obţine un permis de conducere eliberat de autorităţile britanice, fără a fi necesar să urmeze cursurile vreunei şcoli de şoferi şi fără a trebui să conducă, sens în care inculpatul a pus la dispoziția respectivei persoane (a comunicat) datele sale de identificare, precum și poza sa în vederea falsificării documentului denumit DRIVING LICENCE emis pe numele inculpatului, achitând în schimbul acestuia suma de 2000 euro prin intermediul serviciului bancar Moneygram, inculpatul intrând în posesia permisului de conducere falsificat în cursul lunii august 2020, au notat magistrații.

A mers cu permisul fals la Poliție

La doar o lună distanță după ce și-a cumparat ”documentul” a mers cu el la poliție. În acte, era chiar șofer de TIR, însă acesta nu avusese niciodată un permis emis în România.

Mai exact, în data de 18 septembrie 2020 a mers la serviciul de permise auto Alba unde a cerut să îi fie schimbat permisul.

După ce autoritățile au introdus datele în sistem, și-au dat seama că documentul era un fals și au anunțat procurorii.

Prin urmare s-a ales cu un dosar penal.

Condamnat la Judecătoria Aiud

La aproape patru ani de la comiterea faptei, bărbatul și-a aflat pedeapsa din partea Judecătoriei Aiud. Judecătorii l-au condamnat la 4 luni şi 20 de zile închisoare cu amânare pentru complicitate la fals.

Momentan sentința nu a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax