Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Permisul auto categoria B va putea fi folosit și pentru motocicletele ușoare și tricicluri. PROIECT, la Senat

Publicat

Persoanele care dețin permis de conducere categoria B ar putea obține permisul A1 – pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, fără un examen special, dacă îndeplinesc mai multe criterii, potrivit unui proiect legislativ depus la Senat.

Mai exact, criteriile pe care trebuie să le îndeplinească ca să obțină pe loc permisul A1, conform proiectului, sunt următoarele:

  • vârsta minimă 24 de ani
  • deținerea permisului categoriei B de cel puțin 2 ani
  • parcurgerea unui curs practic obligatoriu pe motocicletă, de 10 ore

Permisul categoriei A1 se acordă, în forma actuală a legii, pentru motociclete cu cilindree maximă de 125 cm³, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg. De asemenea, permisul categoriei A1 se acordă pentru tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW.

Inițiatorii proiectului susțin că extinderea actuală a localităților obligă autoritățile la soluții alternative pentru decongestionarea traficului, una dintre acestea fiind utilizarea de motociclete ușoare. În plus, se reduce poluarea, se reduc costurile cu combustibilul, se asigură o fluență mai mare a participanților la trafic. Sunt însă și posibile efecte negative, teribilismul unor tineri ar putea fi încurajat de obținerea mai ușoară a acestei categorii de permis, ori numărul accidentelor rutiere este în creștere mai ales în privința tinerilor.

Propunerea legislativă este în dezbatere publică la Senat, urmând ca ulterior să fie trimisă Camerei Deputaților, care va da votul final.

sursa: legestart.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax