Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: Un băiat de 15 ani din Alba Iulia a căzut în râul Mureș, în zona pontonului din Partoș. Este căutat de pompieri

Publicat

Un băiat de 15 ani din Alba Iulia este căutat de pompieri duminică seara, după ce ar fi căzut în râul Mureș, în jurul orei 17:40, în zona pontonului din cartierul albaiulian Partoș.

Acesta s-ar fi aflat în zona pontonului, cu doi prieteni, împreună cu care a plecat la plimbare.

Nu este clar ce s-a întâmplat, dar băiatul a căzut în apă, iar unul dintre cei care îl însoțeau au sunat la 112. 

Potrivit unor surse de la fața locului, ar fi încercat să își spele încălțările murdare, moment în care ar fi alunecat pe o treaptă a pontonului.

În câteva secunde, băiatul ar fi dispărut în apele râului. În zona respectivă curentul apei este foarte puternic. La fața locului sunt numeroase echipaje de căutare. De asemenea, în zonă s-au deplasat și primarul Gabriel Pleșa, prefectul de Alba, Nicolae Albu și șeful ISU, Ovidiu Costea.

UPDATE luni, 28 noiembrie, ora 09.30: Cercetările au fost oprite duminică seara, dar vor fi reluate luni, în jurul orei 10.00.

CITEȘTE ȘI: Se reiau căutările minorului din Alba Iulia căzut în apele Mureșului, de pe pontonul de la Partoș. Cum s-ar fi petrecut dispariția

UPDATE, ora 19:25 – Potrivit ISU Alba, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă 6 subofițeri.

La momentul de față intervin 24 de pompieri militari cu 6 autospeciale de intervenție și două bărci pneumatice, atât pe uscat cât și pe apă, pentru căutarea băiatul.

UPDATE, ora 18:40: Potrivit ISU Alba, la momentul de față se acționează pentru căutarea minorului în albia Râului Mureș cât și pe ambele maluri ale acestuia.

Totodată, au fost constituite trei echipe de căutare/observare directe de pe mal și un echipaj cautare – salvare cu barca pe Râul Mureș.

Interventia este coordonată la față locului de către Inspectorul Șef al ISU Alba.

Forțele si mijloacele de intervenție prezente la momentul de față la locul solicitării sunt următoarele: o autospecială scafandri cu barcă pneumatică, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de prim ajutor – 2 ofițeri, 15 subofițeri.

Din ordinul Inspectorului Șef al ISU Alba a fost dispusă suplimentarea personalului aflat în tură liberă și intervenția cu încă o barcă pneumatică de la Detașamentul de pompieri Aiud.

Din primele informații este vorba de un băiat, 15 ani, din Alba Iulia.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru căutarea-salvarea unei persoane în zona pontonului din Partoș, muninipiul Alba Iulia.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre o posibilă persoană căzută în râul Mureș.

Salvatorii intervin cu o autospecială de scafandri, o barcă pneumatică, o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

foto: ISU Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax