Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoane din Sebeș, Vinerea și Loman, AMENDATE de jandarmii din Alba după ce au consumat băuturi alcoolice pe domeniul public

Publicat

actiune politie

Vineri, în jurul orei 00:00, un grup de mai multe persoane ce se destindea în fața unui bloc din Sebeș a atras atenția unui echipaj de jandarmi aflat în zonă. Persoanele cu vârste cuprinse între 27 și 42 de ani se răcoreau cu câte o sticlă de băutură alcoolică, fapt pentru care au fost sancționate contravențional cu câte o amendă în valoare de 200 de lei, iar o altă persoană din grup a fost sancționată cu suma de 600 de lei pentru consum de băuturi alcoolice și tulburarea liniștii publice, acesta ascultând muzică la intensitate mare.

Aceștia nu au fost singurii sancționați, în doar trei zile jandarmii albaiulieni au fost nevoiți să aplice amenzi cuprinse între 200 și 1.500 de lei pentru consum de alcool și tulburarea liniștii publice în localitățile Sebeș, Vinerea și Loman- comuna Săsciori.

Reprezentanții Jandarmeriei Alba reamintesc cetățenilor că, canicula nu este o justificare pentru a consuma băuturi alcoolice pe domeniul public, Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, prevede următoarele:

  • constituie contravenție „consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 08.07.2019 at 19:22

    Da pe homlessi astia din Alba Iulia (parc centru vechi) cine-i amendeaza ? Tot cei din Sebes ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax