Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Persoanele acuzate de evaziune scapă de pedeapsa cu închisoarea dacă plătesc prejudiciul

Publicat

decizie instanta

Dacă plătesc prejudiciul stabilit în anchetă, persoanele acuzate de evaziune fiscală scapă de pedeapsa la închisoare cu executare. Este prevederea dintr-un proiect legislativ depus de mai mulţi parlamentari, la Senat.

“Dacă inculpatul acoperă în totalitate prejudiciul și nu mai există pedeapsa efectivă cu închisoarea, statul va avea de câștigat de două ori – va recupera prejudiciul creat integral, într-un timp relativ scurt și nu va mai efectua cheltuieli cu detenția condamnatului. Astfel, se vor evita situațiile actuale în care statul nu recuperează prejudiciul sau îl recuperează foarte greu și într-un timp îndelungat”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Inițiatorii motivează şi prin aglomerarea din penitenciare, condițiile de detenție pentru care România este condamnată în multe situații la CEDO.

Proiectul prevede închiderea dosarelor de evaziune încă din faza de urmărire penală, apoi de judecată, doar dacă prejudiciul este achitat integral, în decursul a 3 ani, cu dobândă.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax